Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemene bekendmakingen gemeente 's-Gravenzande

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 5 juli 2000

Iepziekte slaat weer toe

Meld zieke iepen bij gemeente

In 's-Gravenzande is weer op diverse plaatsen de iepziekte geconstateerd. Bij het Julianasportpark, rondom de begraafplaats Beukenhage, de Gerberastraat, het Rijnvaartpark, maar ook in particulieren tuinen zijn weer zieke iepen aangetroffen. De gemeente zal zo spoedig mogelijk alle gemeentelijke zieke iepen kappen.
Heeft u het vermoeden dat een boom in uw tuin iepziekte heeft, meldt dit dan zo snel mogelijk bij de gemeentewerf aan de Fultonstraat, bij de heer A. van Rijn. Hij kan u adviseren over wat u moet doen. Het telefoonnummer van de gemeentewerf is 416286.

De iep is te herkennen aan zijn ongelijke bladvoet (waar het blad aan de steel zit) en de ziekte herkent u aan plotselinge sterfte van blad en takken, meestal beginnend in de top van de boom
Groeneweg tijdelijk gestremd

Begin juli zal het verkeer op de Groeneweg ter hoogte van huisnummer 33 tijdelijk gestremd worden. In de haakse bocht van de Groeneweg wordt dan 30 meter beschoeiing vervangen. Ook wordt voor de veiligheid van de fietsers de berm aangepast.

De stremming van de weg is ter beveiliging van de wegwerkers. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij mevrouw B. Köster. tel 430123.

Gemeente en ONDO tekenen overeenkomst

Vorige week hebben burgemeester Ekkers en voorzitter P. van der Weijden van korfbalvereniging ONDO een uitvoeringsovereenkomst getekend over de herinrichting van het ONDO-terrein in het Julianasportpark.

De herinrichting is nodig omdat het industrieterrein Teylingen wordt uitgebreid. Hierdoor moet de inrichting van het ONDO-terrein gewijzigd worden. Er wordt nu een kunstgrasveld aangelegd dat in principe onbeperkt bespeelbaar is en de grootte heeft van 2 korfbalvelden. Ook het clubgebouw van ONDO wordt vervangen door een nieuw gebouw.
De gemeenteraad heeft voor het uitvoeringsplan een bedrag van 1,6 miljoen beschikbaar gesteld.

Stadsjournaal mei 2000 beschikbaar

Het Stadsjournaal over de maand mei 2000 is klaar.
Omdat de bibliotheek aan het Zandeveltplein wegens verbouwing gesloten is, kunt u deze weken de videoband lenen bij de receptie in het stadhuis.

De Video- en Journaalgroep 's-Gravenzande heeft de volgende onderwerpen op de videoband vastgelegd:

* Dodenherdenking op 4 mei

* Oude legervoertuigen trekken door 's-Gravenzande
* 'Kleur en fleur' op het Marktplein

* Foetusgraf op begraafplaats Beukenhage

* Kinderspeeltuintje voor Oudelandhof/de Fremerystraat
* Jeugdmuziekfestival in De Brug

* Impressie van Rescue Mania 2000

Aangemelde bouwplannen

T. Hees

Tuinhuisje

Boelhouwerstraat 4

H. Poleij

Erker

Maasdijk 200

Aangevraagde bouwvergunningen

L. van der Kruk

Doorloopgang / serre

Noordlandseweg 53

Gemeente s-Gravenzande

Spijlenhekwerk

Spinel 6-8

Geaccepteerde bouwmeldingen

C.R. van Eekelen

Tuinhuisje

Oudelandstraat 54

J. Vreugdenhil

Tuinhuisje

Monsterseweg 68 A

P.M.A. van der Leest

Dakkapel

Wegedoornpad 10

Verleende bouwvergunningen

HBG Vastgoed BV

4 woningen

Veilingterrein

P.J. Notenboom

Veranderen gevel

Reiger 40

G. van Putten

Aanbouw

Brederolaan 9

G. Boerema

Vervangen garage / bergruimte

De Jonghlaan 3

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het stadhuis, kamer 111.

Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Meldingen
I. Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij meldingen op grond van het 'Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer' hebben ontvangen van: De heer F. Yildiz voor het in werking hebben van een pizzeria ('La Gondola'), gevestigd op het adres Langestraat 100 te s-Gravenzande;
De heer N. Zwaan voor het in werking hebben van een kampeerterrein ('Staelduin), gevestigd op het adres Maasdijk 168 te s-Gravenzande.
Bovengenoemde inrichtingen zijn ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moeten voldoen aan de algemene regels van genoemd Besluit.
II. Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.19 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een melding van de heer R. v.d. Marel hebben ontvangen voor het veranderen van een houthandel, gevestigd op het adres Maasdijk 90 te s-Gravenzande.

De wijziging betreft het vernieuwen van het bestaande kantoor/kantine en het plaatsen van een nieuwe houtopslagstelling. Deze wijziging van het bedrijf heeft geen of uitsluitend gunstige gevolgen voor het milieu, zodat met een melding kan worden volstaan.

De meldingen liggen vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling WROM (kamer 112) ter inzage.

Volgende week (10 tot en met 14 juli) worden de groene minicontainers geleegd.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* Godfried Bomansschool, Spinel 2, tot en met donderdag 6 juli;
* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1, tot en met vrijdag 7 juli;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie