Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke start project 'Nieuwe Haven' te Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Feestelijke start 'Nieuwe Haven' te Den Haag


Persbericht
29 juni 2000

Den Haag - Mr. P.G.A. Noordanus, wethouder van de gemeente Den Haag, slaat op woensdag 5 juli de eerste paal voor het woningbouwproject 'Nieuwe Haven' in het centrum van Den Haag. Het project bestaat uit zestien appartementen, die in de voormalige Ambachtsschool aan de Nieuwe Haven worden gerealiseerd, en 23 eengezinswoningen. Het project zal naar verwachting eind 2001 worden opgeleverd.
'Nieuwe Haven' is ontwikkeld door HBG Vastgoed bv in samenwerking met de gemeente Den Haag. Het middengedeelte van de Ambachtsschool wordt gerenoveerd en verbouwd tot appartementengebouw. De beide vleugels van het gebouw worden gesloopt om plaats te maken voor de 23 eengezins- woningen. De school dateert uit het begin van de 20ste eeuw en is door Monumentenzorg aangemerkt als beeldbepalend gebouw. De karakteristieke elementen van deze bouwstijl, zoals metselmozaïek, kenmerkende sier-ankers, plafondhoogtes van circa vijf meter en gevels, zullen zoveel mogelijk behouden blijven. De zestien appartementen met twee, drie of vier kamers zullen door de grote hoogte in de lokalen, een bijzonder karakter krijgen. De oppervlakten variëren van 100 tot 185 m2. In de kap wordt een penthouse met uitzicht op het Spui gerealiseerd. De woningen krijgen een grote gemeenschappelijke binnen tuin met daaronder veertig parkeerplaatsen. Tevens heeft elke woning een eigen terras of tuin.
'Nieuwe Haven' is ontworpen door Inbo architecten te Rijswijk. De architect heeft er alles aan gedaan om de nieuwbouw zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de voormalige school. De karakteristieke stijlelementen zijn terug te vinden in het ontwerp, materiaalgebruik en de detaillering. De uitvoering van het project is in handen van HBG Woningbouw bv te Rijswijk. HBG Vastgoed en HBG Woningbouw maken deel uit van HBG Bouw en Vastgoed bv, een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie