Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Festival van Avignon

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Frans verkeersbureau

AVIGNON: CULTURELE HOOFDSTAD IN 2000

Tentoonstelling "La Beauté" (27 mei 1 oktober)

Festival van Avignon (5 juli 5 augustus)

In het millenniumjaar 2000 is Avignon uitverkoren tot één van de 9 culturele hoofdsteden van Europa. Niet verwonderlijk gezien de vele culturele bezienswaardigheden en festiviteiten die Avignon haar bezoekers reeds te bieden had. Naast een reeks van activiteiten het hele jaar door, vinden twee hoofdevenementen plaats:
* Het beroemde, jaarlijks terugkerende, festival van Avignon, zal dit jaar op extra spectaculaire wijze plaatsvinden, met theatergroepen en bijzondere acts uit heel Europa. Het festival vindt dit jaar plaats van 5 juli t/m 5 augustus .
* Daarnaast is tussen 27 mei en 1 oktober de tentoonstelling "La Beauté" ("Schoonheid") te bezichtigen in het Palais des Papes (Pauselijk Paleis) en op 19 andere plaatsen in de stad. Het begrip 'schoonheid' krijgt in Avignon een speciale dimensie wanneer men zich realiseert dat Petrara, de beroemde dichter en verteller die aan het begin van de 14 e eeuw in het Palais des Papes verbleef, heeft bijgedragen aan de totstandkoming van nieuwe ideeën over schoonheid: schoonheid die niet slechts meer in het teken van God stond, maar schoonheid in het dagelijks leven, toebehorend tot het gewone volk. In het verlengde van Petrarca's humanistische visie op schoonheid heeft men deze tentoonstelling ontworpen. Meer dan 80 hedendaagse Franse en buitenlandse kunstenaars geven hun visie op wat 'mooi' is, met beelden, foto's, architectuur, design, mode, film en muziek. De couturier Christian Lacroix nodigt de bezoeker uit de stad eens op een heel andere manier te bekijken, door de stad voor de gelegenheid op een heel speciale wijze 'aan te kleden'.

Waar
: Avignon, in het Palais des Papes en op 19 andere plaatsen in de stad
Openingstijden
: Palais des Papes: 9-19u. in mei en juni, 9-21u. in juli, 9-20u. in aug. en sept.. Andere lokaties: 11-19u. in mei en juni, 11-20u. in juli, aug. en sept.
Tarieven:
2-daagse pas: 100 FF (vol tarief) 80 FF (gereduceerd tarief). Toegang tot individuele lokaties: 30-70 FF (vol tarief), 25-55 FF (gereduceerd tarief).
Meer informatie
: VVV Avignon: tel. 0033-4.32.74.32.74 (let op: nieuw telefoonnummer!), www.avignon.com en www.avignon2000.com .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie