Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sotheby's taxeert 20ste Eeuws Glas

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S
Press Release
"Glas breekt record"
Sotheby's taxeert 20ste Eeuws Glas

5, 7 EN 10 JULI 2000

De experts van Sotheby's Amsterdam zijn op woensdag 5 juli, vrijdag
7 juli en maandag 10 juli dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur, op De Boelelaan
30 te Amsterdam beschikbaar voor een kosteloze en vrijblijvende taxatie van
20ste eeuws Glas. Ook andere 20ste eeuwse ontwerpen kunnen getoond worden.
Sotheby's Amsterdam organiseert ieder voor- en najaar met groot succes een gespecialiseerde veiling op het gebied van 20ste Eeuwse Toegepaste Kunst. Door de aanwezigheid van kopers uit binnen- en buitenland worden regelmatig indrukwekkende resultaten behaald. Voor een grote Leerdam Unica vaas, ontworpen door A.D. Copier in 1928 werd bij Sotheby's vorig jaar Nlg. 43,200 betaald, een veilingrecord voor een werk van Copier. Een glasontwerp van dezelfde kunstenaar, ontworpen in 1983 in North Carolina, bracht Nlg. 33.600, een bijzonder hoog bedrag voor een dergelijk recent ontwerp. Tijdens de veiling van 14 juni j.l. bij Sotheby's Amsterdam bracht een Leerdam Unica van de ontwerper Floris Meydam uit 1957 Nlg. 10.200 op, ook dit was een veilingrecord voor deze kunstenaar.

De aanwezigheid van erkende experts tijdens de taxatiedagen van Sotheby's bieden bij uitstek de gelegenheid op discrete wijze informatie in te winnen over de echtheid en de veilingwaarde van 20ste eeuws glas en de mogelijkheden tot veiling. Tevens kunnen de experts u informeren over taxaties voor verzekering, successie en onderlinge verdeling.

Sotheby's Amsterdam verhuisde onlangs naar haar imposante nieuwe onderkomen aan De Boelelaan 30 te Amsterdam, waar de fraaie veilingzalen ideale omstandigheden bieden voor het succesvol veilen van kunstvoorwerpen. Tijdens de taxatiedagen kunt u hier tevens een bezoek brengen aan de tentoonstelling "Reflections of 20th Century Glass", een selectie glasontwerpen onder meer uit de nalatenschap van Balder Copier, de zoon van de beroemde ontwerper. De tentoonstelling is vrij toegankelijk van maandag 3 t/m 12 juli, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.
Maakt u tevens van de gelegenheid gebruik eens rond te kijken in Sotheby's Bookshop, en te genieten van een kopje koffie of een lunch in The Café - mogelijk op het terras!.

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Sotheby's Press Office
De Boelelaan 30,

1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie