Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delfzijl onderzoekt winkelgebieden

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


BESLUIT

27-06-2000

Delfzijl onderzoekt winkelgebieden

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl heeft besloten onderzoek naar de winkelcentra te laten doen. Dit onderzoek, de Ruimtelijk Economische Structuur (RES) als opvolger van het zogenaamde DPO (Distributie Planologisch Onderzoek) wordt uitgevoerd door het adviesbureau Droogh, Trommelen en Broekhuis. Het voorstel wordt 05-07-2000 voorgelegd aan de commissie Economische Zaken en Sociale Zaken.

Centrum als drager

De commissie Tielrooij heeft in het rapport "Bouwen aan een beter Delfzijl" advies uitgebracht over de verdere ontwikkeling van Delfzijl. Die commissie heeft onder andere het centrum als een van de dragers genoemd voor stedelijke vernieuwing. Het advies in hooflijnen van die commissie is inmiddels door de gemeenteraad overgenomen.

Kwaliteit verbeteren

Om inhoud te geven aan de verdere uitwerking van "Delfzijl in Stijl" is het noodzakelijk een analyse te maken van het centrum. Om een goed oordeel te geven over het winkelaanbod en winkelbehoefte is het noodzakelijk ook een analyse te maken van het winkelcentrum Kuilsburg. Beide winkelgebieden moeten met elkaar in verband worden gebracht om elkaar te kunnen versterken en om een zodanige kwaliteit te bereiken, dat van gezellige winkelgebieden sprake is voor elk wat wils.

Om de voortgang van het onderzoek te bewaken, gegevens aan te leveren en om eventueel tussentijds bijstellingen te plegen wordt intensief samengewerkt met de Kamer van Koophandel, MKB-Nederland, Handelsvereniging Centrum, Koopcentrum Kuilsburg en de gemeente Delfzijl.

De totale kosten van het onderzoek zijn geraamd op 75 duizend 435 gulden. Het onderzoek neemt ongeveer een half jaar in beslag.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer H.J.Visker, telefoon 0596-639434.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie