Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU neemt belang van 58,7% in Ilse media groep

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VNU

Gezamenlijk persbericht van VNU en ilse media groep

VNU neemt belang van 58,7% in ilse media groep
VNU TIJDSCHRIFTEN EN ILSE MEDIA GROEP BUNDELEN INTERNETACTIVITEITEN
Haarlem/Eindhoven, 5 juli 2000 - VNU Tijdschriften en ilse media groep hebben een principeovereenkomst getekend over bundeling van hun internetactiviteiten. De principeovereenkomst houdt in dat VNU Tijdschriften een belang verkrijgt van 58,7% in ilse media groep. Voor het verkrijgen van dit belang brengt VNU Tijdschriften haar op de consument gerichte internetactiviteiten in bij ilse media groep, aangevuld met een overnamesom. Tevens zal VNU Tijdschriften ilse media groep licenties verlenen voor het gebruik van haar merken en titels (bijvoorbeeld www. libelle.nl) op internet. Het streven is deze zomer tot een definitieve overeenkomst te komen. ilse media groep overweegt een beursgang na de integratie van de activiteiten. VNU zal dan een meerderheidsbelang in ilse media groep houden.

De bundeling van de internetactiviteiten van VNU Tijdschriften en ilse media groep zal leiden tot een van de grootste internetorganisaties van Nederland. Sites van ilse media groep zijn www.ilse.nl, Nederlands meest bezochte website, www.chat.nl en www.nu.nl. Na de samenvoeging zullen ook de sites van VNU Tijdschriften, zoals www.startpagina.nl, www.vrouwonline.nl en www.vtwonen.nl, door ilse media groep worden geëxploiteerd.

Het nemen van een meerderheidsbelang in ilse media groep past in de strategie van VNU om haar consumenteninformatieactiviteiten in Europa verder te versterken en om met consumentensites vooraanstaande posities te verwerven in die landen waar VNU publiekstijdschriften uitgeeft.

De strategie van ilse media groep is erop gericht haar leidende positie als internetorganisatie op de Nederlandse markt verder te versterken. Na de integratie van de internetactiviteiten zal ilse media groep voor een groot aantal doelgroepen de belangrijkste informatiebron op internet worden. De gezamenlijke sites zijn op dit moment op jaarbasis goed voor meer dan één miljard page views.

Bij ilse media groep zijn ruim 50 mensen werkzaam. Circa 40 internetmedewerkers van VNU Tijdschriften zullen gaan werken bij ilse media groep. De SER Fusiecommissie en de betrokken vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de principeovereenkomst. Een adviesaanvraag is ingediend bij de ondernemingsraad van VNU Tijdschriften.

VNU is een van de grote uitgeef- en informatieconcerns in de wereld. Het concern heeft leidende marktposities met publiekstijdschriften, telefoongidsen en informatiediensten, business informatie en educatieve uitgaven. Bij het concern werken wereldwijd ongeveer 16.000 mensen. De omzet is ruim EUR 2,8 miljard.

ilse media groep is exploitant van www.ilse.nl. ilse media groep biedt naast deze bekende zoekmachine en gids een breed scala aan populaire diensten als gratis e-mail, chat en een veiling. Met 35 miljoen page views en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand is ilse de meest bezochte site in Nederland. De omzet van ilse media groep bedraagt, (voor inbreng van de VNU-activiteiten), in 2000 naar schatting EUR 7 miljoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie