Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIB Capital en PMR investeren in logistieke E-Marketplace

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIB Capital en Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam investeren 2,5 miljoen Euro in logistieke E-Marketplace LogiGo.com

Woerden, woensdag 5 juli 2000 - NIB Capital Private Equity en Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam (PMR), een samenwerkingsverband van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en NIB Capital, hebben 2,5 miljoen Euro geïnvesteerd in LogiGo.com, een electronische marketplaats voor logistiek die in de zomer van dit jaar van start zal gaan.

LogiGo.com is een pan-Europese, elektronische marktplaats die klanten in staat stelt op eenvoudige wijze transportdiensten in te kopen en te verkopen. Als onafhankelijk coördinatiepunt voor alle partijen in de sector, verbetert de service van LogiGo.com de efficiëntie met behulp van een krachtige online tool voor load-matching.

De grootte en centrale positie van de Rotterdamse haven (vrijwel alle goederentransport van en naar Europa geschiedt via Rotterdam) onderstrepen het belang van deze overeenkomst voor beide partijen. De gezamenlijke investering van PMR en NIB Capital verschaft LogiGo.com in belangrijke mate toegang tot de Rotterdamse haven en de daaruit voortvloeiende stroom van vraag en aanbod.

Douwe Mik, mede-oprichter en directeur van LogiGo.com: “Een succesvolle e-marktplaats moet de transactiekosten minimaliseren en bedrijven aan zowel vraag- als aanbodzijde aanzienlijke zakelijke mogelijkheden bieden. Een samenwerkingsverband met belangrijke en betrouwbare partners in de sector, zoals PMR, garandeert de klanten van LogiGo.com deze mogelijkheden.”

Sectorspecifieke e-markten worden door veel bedrijven gezien als de meest efficiënte manier om transacties te initiëren en af te sluiten. De vraag naar een logistieke e-markt is bijzonder groot omdat de sector in hoge mate is gefragmenteerd. Er zijn bijvoorbeeld 438.000 transportbedrijven in Europa, die grotendeels ad hoc methoden gebruiken om klanten en leveranciers te vinden. Dit leidt tot grote inefficiëntie en lage winstmarges.

“Omdat de sector zo inefficiënt is, zijn inmiddels al meer dan 250 websites voor de transportsector opgestart. Maar eenvoudige bulletin boards, spot-markets of gouden gids achtige websites elimineren maar een klein deel van de zoek- en transactiekosten. LogiGo.com levert echte efficiëntie omdat we het hele transactieproces afhandelen en waarborgen. Door transacties tevens financieel af te handelen, verkorten we de termijn van betalingsovereenkomsten bovendien van weken tot slechts enkele minuten,” concludeert Mik.

Pieter de Monchy van PMR voegt hieraan toe: ”Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbod van LogiGo.com zeer grote waarde heeft voor alle logistieke bedrijven in en rond Rotterdam en zijn daarom blij met de samenwerking met LogiGo.com. Deze investering sluit ook goed aan met het concept van Mainport to Brainport en volgt het beleid van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat in Nederland, dat uiteen werd gezet in de ‘Mainport-brief' die in juni 2000 aan de Tweede Kamer werd voorgelegd.”

Volgens Paul Zekveld van NIB Capital biedt de logistieke sector grote mogelijkheden voor initiatieven op het gebied van B2B e-marktplaatsen. “Omdat de oprichters van LogiGo.com hun bedrijf en haar technologie juist hier positioneren, is het zeer goed mogelijk dat LogiGo.com marktleider zal worden in deze miljardenindustrie.”

LogiGo.com heeft reeds een exclusief samenwerkingsverband met EVO, de Nederlandse vereniging van en voor verladers, ontvangers en eigen vervoerders. De leden van deze branche-organisatie vervoeren 90% van alle goederen binnen en vanuit Nederland. Bovendien is LogiGo.com lid van Nederland Distributieland (NDL), een logistieke vereniging.

LogiGo.com wordt eind van de zomer van 2000 gelanceerd. De diensten van LogiGo.com zijn door heel Europa beschikbaar, maar de sales- en marketingactiviteiten zullen zich vooralsnog richten op Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze vijf landen vertegenwoordigen samen meer dan 80% van de Europese markt voor FTL (full truck load) en LTL (less than truck load).

Over LogiGo.com

De LogiGo.com website (www.LogiGo.com) verzekert het best mogelijke gebruik van transportcapaciteit en goederentransport tegen een aantrekkelijke prijs. LogiGo.com werkt nauw samen met bekende bedrijven, zoals Cambridge Technology Partners, Arthur Andersen, Booz Allen & Hamilton, EVO en nu ook Mainport Rotterdam. Cambridge Technology Partners, Arthur Andersen and Booz, Allen & Hamilton zijn daarnaast aandeelhouders in LogiGo.com.

Als online bedrijf creëert LogiGo.com een e-marktplaats met een lage drempel, waar partijen aan vraag- en aanbodzijde (vervoerders en verladers) de juiste goederen en diensten kunnen vinden. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de transportcapaciteit en kunnen goederen onder de best mogelijke condities worden vervoerd. Naast het bijeenbrengen van de verschillende marktpartijen, zal LogiGo.com ook een groot aantal Value-Added Services gaan bieden. Deze zullen variëren van verzekeringen, juridische zaken en andere diensten tot opslag, dynamische routeplanning en tracking & tracing-faciliteiten. Naast vervoer van FTL/LTL en goederentransport zal LogiGo.com op korte termijn ook andere transportmodaliteiten omvatten.

Over NIB Capital

NIB Capital Private Equity N.V.
NIB Capital Private Equity is een onafhankelijk vermogensbeheerbedrijf met kantoren in Den Haag, Naarden, Antwerpen, Frankfurt, Londen en New York. De drie kernactiviteiten van NIB Capital Private Equity zijn fondsinvestering, directe investering en co-investering. NIB Capital Private Equity combineert de activiteiten van beleggingsmaatschappijen PARNIB en Alpinvest en de kapitaalactiviteiten van pensioenfondsen ABP en PGGM. Met een geïnvesteerd vermogen van meer van 12 miljard Euro is NIB Capital Private Equity een van de grootste beleggingsmaatschappijen ter wereld. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van de Technologiegroep van NIB Capital Private Equity is de Europese ICT-sector, met investeringen in meer dan 50 veelbelovende Europese technologische bedrijven, waaronder Smarthaven, IntraSites, IPGlobalnet, Changeslive.com, Financial Architects, Datalex, IrisOnline.com, Somm.com, Seven Mountains, Filepool, CR2, THIS en Telenet.
Over PMR
Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam
Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam is een joint venture van de Port Authority of Rotterdam / het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en NIB Capital. Deze combinatie van aandeelhouders positioneert PMR als specialist in de logistieke markt. De kernactiviteiten van PMR omvatten investering in en ondersteuning van bedrijven rond de haven van Rotterdam gedurende de hele levenscyclus.
Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Saskia Roest
Het Kasteel 1

3441 BZ Woerden
Tel: (direct) +31 348 49 7592
Fax: +31 348 48 7101
(Saskia@LogiGo.com)
www.LogiGo.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...