Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIB Capital en PMR investeren in logistieke E-Marketplace

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIB Capital en Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam investeren 2,5 miljoen Euro in logistieke E-Marketplace LogiGo.com

Woerden, woensdag 5 juli 2000 - NIB Capital Private Equity en Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam (PMR), een samenwerkingsverband van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en NIB Capital, hebben 2,5 miljoen Euro geïnvesteerd in LogiGo.com, een electronische marketplaats voor logistiek die in de zomer van dit jaar van start zal gaan.

LogiGo.com is een pan-Europese, elektronische marktplaats die klanten in staat stelt op eenvoudige wijze transportdiensten in te kopen en te verkopen. Als onafhankelijk coördinatiepunt voor alle partijen in de sector, verbetert de service van LogiGo.com de efficiëntie met behulp van een krachtige online tool voor load-matching.

De grootte en centrale positie van de Rotterdamse haven (vrijwel alle goederentransport van en naar Europa geschiedt via Rotterdam) onderstrepen het belang van deze overeenkomst voor beide partijen. De gezamenlijke investering van PMR en NIB Capital verschaft LogiGo.com in belangrijke mate toegang tot de Rotterdamse haven en de daaruit voortvloeiende stroom van vraag en aanbod.

Douwe Mik, mede-oprichter en directeur van LogiGo.com: “Een succesvolle e-marktplaats moet de transactiekosten minimaliseren en bedrijven aan zowel vraag- als aanbodzijde aanzienlijke zakelijke mogelijkheden bieden. Een samenwerkingsverband met belangrijke en betrouwbare partners in de sector, zoals PMR, garandeert de klanten van LogiGo.com deze mogelijkheden.”

Sectorspecifieke e-markten worden door veel bedrijven gezien als de meest efficiënte manier om transacties te initiëren en af te sluiten. De vraag naar een logistieke e-markt is bijzonder groot omdat de sector in hoge mate is gefragmenteerd. Er zijn bijvoorbeeld 438.000 transportbedrijven in Europa, die grotendeels ad hoc methoden gebruiken om klanten en leveranciers te vinden. Dit leidt tot grote inefficiëntie en lage winstmarges.

“Omdat de sector zo inefficiënt is, zijn inmiddels al meer dan 250 websites voor de transportsector opgestart. Maar eenvoudige bulletin boards, spot-markets of gouden gids achtige websites elimineren maar een klein deel van de zoek- en transactiekosten. LogiGo.com levert echte efficiëntie omdat we het hele transactieproces afhandelen en waarborgen. Door transacties tevens financieel af te handelen, verkorten we de termijn van betalingsovereenkomsten bovendien van weken tot slechts enkele minuten,” concludeert Mik.

Pieter de Monchy van PMR voegt hieraan toe: ”Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbod van LogiGo.com zeer grote waarde heeft voor alle logistieke bedrijven in en rond Rotterdam en zijn daarom blij met de samenwerking met LogiGo.com. Deze investering sluit ook goed aan met het concept van Mainport to Brainport en volgt het beleid van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat in Nederland, dat uiteen werd gezet in de ‘Mainport-brief' die in juni 2000 aan de Tweede Kamer werd voorgelegd.”

Volgens Paul Zekveld van NIB Capital biedt de logistieke sector grote mogelijkheden voor initiatieven op het gebied van B2B e-marktplaatsen. “Omdat de oprichters van LogiGo.com hun bedrijf en haar technologie juist hier positioneren, is het zeer goed mogelijk dat LogiGo.com marktleider zal worden in deze miljardenindustrie.”

LogiGo.com heeft reeds een exclusief samenwerkingsverband met EVO, de Nederlandse vereniging van en voor verladers, ontvangers en eigen vervoerders. De leden van deze branche-organisatie vervoeren 90% van alle goederen binnen en vanuit Nederland. Bovendien is LogiGo.com lid van Nederland Distributieland (NDL), een logistieke vereniging.

LogiGo.com wordt eind van de zomer van 2000 gelanceerd. De diensten van LogiGo.com zijn door heel Europa beschikbaar, maar de sales- en marketingactiviteiten zullen zich vooralsnog richten op Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze vijf landen vertegenwoordigen samen meer dan 80% van de Europese markt voor FTL (full truck load) en LTL (less than truck load).

Over LogiGo.com

De LogiGo.com website (www.LogiGo.com) verzekert het best mogelijke gebruik van transportcapaciteit en goederentransport tegen een aantrekkelijke prijs. LogiGo.com werkt nauw samen met bekende bedrijven, zoals Cambridge Technology Partners, Arthur Andersen, Booz Allen & Hamilton, EVO en nu ook Mainport Rotterdam. Cambridge Technology Partners, Arthur Andersen and Booz, Allen & Hamilton zijn daarnaast aandeelhouders in LogiGo.com.

Als online bedrijf creëert LogiGo.com een e-marktplaats met een lage drempel, waar partijen aan vraag- en aanbodzijde (vervoerders en verladers) de juiste goederen en diensten kunnen vinden. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van de transportcapaciteit en kunnen goederen onder de best mogelijke condities worden vervoerd. Naast het bijeenbrengen van de verschillende marktpartijen, zal LogiGo.com ook een groot aantal Value-Added Services gaan bieden. Deze zullen variëren van verzekeringen, juridische zaken en andere diensten tot opslag, dynamische routeplanning en tracking & tracing-faciliteiten. Naast vervoer van FTL/LTL en goederentransport zal LogiGo.com op korte termijn ook andere transportmodaliteiten omvatten.

Over NIB Capital

NIB Capital Private Equity N.V.
NIB Capital Private Equity is een onafhankelijk vermogensbeheerbedrijf met kantoren in Den Haag, Naarden, Antwerpen, Frankfurt, Londen en New York. De drie kernactiviteiten van NIB Capital Private Equity zijn fondsinvestering, directe investering en co-investering. NIB Capital Private Equity combineert de activiteiten van beleggingsmaatschappijen PARNIB en Alpinvest en de kapitaalactiviteiten van pensioenfondsen ABP en PGGM. Met een geïnvesteerd vermogen van meer van 12 miljard Euro is NIB Capital Private Equity een van de grootste beleggingsmaatschappijen ter wereld. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van de Technologiegroep van NIB Capital Private Equity is de Europese ICT-sector, met investeringen in meer dan 50 veelbelovende Europese technologische bedrijven, waaronder Smarthaven, IntraSites, IPGlobalnet, Changeslive.com, Financial Architects, Datalex, IrisOnline.com, Somm.com, Seven Mountains, Filepool, CR2, THIS en Telenet.
Over PMR
Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam
Participatiemaatschappij Mainport Rotterdam is een joint venture van de Port Authority of Rotterdam / het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en NIB Capital. Deze combinatie van aandeelhouders positioneert PMR als specialist in de logistieke markt. De kernactiviteiten van PMR omvatten investering in en ondersteuning van bedrijven rond de haven van Rotterdam gedurende de hele levenscyclus.
Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Saskia Roest
Het Kasteel 1

3441 BZ Woerden
Tel: (direct) +31 348 49 7592
Fax: +31 348 48 7101
(Saskia@LogiGo.com)
www.LogiGo.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie