Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam: Tarieven voor bedrijfsleven licht gestegen

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Persberichten
|
Lokale tarieven voor het bedrijfsleven in 2000 licht gestegen
Lokale tarieven voor het bedrijfsleven in 2000 licht gestegen

De lokale tarieven in Amsterdam zijn voor het jaar 2000 onderzocht op hun effecten voor het bedrijfsleven. Sinds 1976 wordt dit onderzoek jaarlijks door de dienst Economische Zaken van de gemeente gedaan, net zoals de Kamer van Koophandel dat doet voor de regio. Het college van B&W heeft kennis genomen van het onderzoek, waaruit onder meer blijkt dat de lasten licht (met 0,4%) zijn gestegen en nog steeds niet zo hoog zijn als bijvoorbeeld in Den Haag en Utrecht. Het Amsterdamse tarief voor de onroerende-zaakbelastingen is zelfs het laagste van de vier grote steden. Ten opzichte van de regio is er een tendens dat de tarieven naar elkaar toe groeien.

Momenteel speelt de discussie over de hoogte van de tarieven voor de onroerende-zaakbelastingen in verband met de nieuwe peildatum (1999) waarop de waarde van alle panden wordt vastgesteld voor de belastingjaren 2001-2004. En ook loopt er (landelijk) de discussie over de differentiatie tussen tarieven voor woningen en niet-woningen. De waarde van woningen is namelijk in verhouding tot niet-woningen zeer fors gestegen en de vraag is in hoeverre de tarieven voor woningen (nog meer) moeten verschillen van die voor niet-woningen om de belastingaanslagen enigszins gelijk te trekken. De tarieven voor woningen zijn nu al 10% lager dan die voor niet-woningen ter compensatie van de hoge waarden van woningen.

Voorts begint de liberalisering van de energiemarkt effecten te krijgen. Grootverbruikers kunnen nu al kiezen waar ze hun energie inkopen, zodat de cijfers van dit jaar niet kunnen worden vergeleken met die van vorige jaren. Het onderzoek van Economische Zaken is van het najaar onderwerp van overleg met het bedrijfsleven en komt ook in de raadscommissievergadering van 7 september aan de orde

Mechtild Rietveld 5522042

^


-

© gemeente Amsterdam - 5-07-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie