Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord over arbeidsvoorwaarden Rotterdamse WIW-ers

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Akkoord over arbeidsvoorwaarden Rotterdamse WIW-ers

De gemeente Rotterdam heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over de arbeidsvoorwaarden van de ruim 4400 Rotterdammers met een WIW-dienstbetrekking. Het Rotterdamse akkoord is een aanvulling op de landelijke CAO die vorige zomer werd afgesloten. Werknemers in Rotterdam krijgen o.a. recht op een uitstroompremie tot fl. 1500 netto, mogen overwerk naar keuze in tijd of geld compenseren en kunnen als ze 56 jaar of ouder zijn met behoud van salaris minder uren gaan werken.

Verantwoordelijk wethouder Sjaak van der Tak is tevreden over het bereikte akkoord: "Binnen de beperkte mogelijkheden die we als gemeente hebben, vind ik dat we de arbeidsvoorwaarden van mensen met een WIW-dienstbetrekking op enkele punten wezenlijk hebben verbeterd. Ik begrijp dat sommigen vinden dat de lonen meer omhoog moeten maar daar hebben we als gemeente nu eenmaal geen invloed op. We zijn door het Rijk gebonden aan een maximum."

Vorig jaar sloten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden een landelijke CAO af voor alle WIW-werknemers. Toen werd bepaald dat over sommige onderwerpen de gemeenten zelf afspraken moesten maken. Die zaken worden nu in deze overeenkomst geregeld. De overeenkomst gaat in per 1 juli jl. en geldt tot 1 januari 2002.

WIW-dienstbetrekkingen zijn gesubsidieerde banen waarbij de werknemers in dienst zijn van de gemeente en worden gedetacheerd bij overheids- en
non-profitorganisaties en bij bedrijven. Ze zijn vooral bedoeld als een opstap naar andere banen voor werkzoekenden. Daarom krijgen alle werknemers een aanstelling voor twee jaar. Wie na die twee jaar geen andere baan vindt, kan een contract voor onbepaalde tijd krijgen. In Rotterdam zijn de mensen in dienst van Werkstad.
Om de doorstroming naar ander werk te stimuleren is nu afgesproken dat WIW-ers die een ongesubsidieerde baan vinden, een netto premie krijgen van fl. 1500.
De overstap van een WIW-dienstbetrekking naar een Instroom- of Doorstroombaan, een andere vorm van gesubsidieerd werk, levert een premie van netto fl. 1000 op. De premie is in het eerste geval hoger omdat de stap naar ongesubsidieerd werk doorgaans een grotere is.
De overeenkomst regelt ook de invoering van arbeidsduurverkoring voor oudere werknemers. Wie wil, kan onder voorwaarden de werkweek verkorten met volledig behoud van salaris. Daarnaast kunnen alle werknemers met een contract voor onbepaalde tijd meedoen aan een speciale regeling om geld te sparen voor de oudedagsvoorziening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie