Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Draverijen en rennen op Draf- en Renbaan complex Emmeloord

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchIN EMMELOORD KUNT U OP HET BESTE PAARD WEDDEN.
Op de woensdagavonden 5 juli, 19 juli en 2 augustus zijn er weer draverijen en rennen op het Draf- en Renbaan complex aan de Sportlaan te Emmeloord. Er zijn dit jaar drie meetings op de gezellige Emmeloordse grasbaan.

De drafsport is paardensport waarbij spanning en snelheid voorop staan. Geen enkele tak van paardensport brengt mens en dier op zulke hoge snelheid bij elkaar. Spanning, samenwerking, snelheid en precisiewerk dat is alles wat de drafsport zo uniek maakt.

In 1999 bleek al dat de recreatieve banen het heel goed doen in Nederland. Waar de zogenaamde professionele banen soms moeite hebben het programma vol te krijgen, moesten er in Emmeloord deelnemers teleurgesteld worden omdat de koersen vol zaten. Toto omzetten waar menig professionele baan jaloers op kan zijn, veel bezoekers, een fantastische sfeer en tevreden trainers en eigenaren van de paarden.

Op deze woensdagavonden zullen weer vele toeschouwers een gokje komen wagen op de grasbaan in Emmeloord. Misschien zal de toto omzet die in 1999 werd gehaald nog hoger uitvallen. Er zullen naast de draverijen ook rennen met Arabische volbloeds worden gehouden.

Tijdens de draverijen en de rennen bestaat natuurlijk de mogelijkheid mee te doen aan de weddenschappen. Een veld paarden dat met hoge snelheid op de finish afgaat, levert altijd een boeiend schouwspel op. Maar het wordt pas echt spannend als je een weddenschap op de uitslag hebt afgesloten. Het wedden op paarden is zo interessant en spannend, omdat het om levende dieren gaat die door de jockey in het zadel of door de pikeur op de sulky worden gereden. Voor de niet gokkers is er ook voldoende te zien, vanaf de, gedeeltelijk overdekte, tribune heeft men een prachtig uitzicht op de grasbaan.

Aan de kassa's zijn programmabladen verkrijgbaar met alle informatie over de deelnemende paarden en hun prestaties bij vorige draverijen, zodat ook de niet kenners zich kunnen laten informeren over de prestaties van de deelnemende paarden.

De aanvang van de draverijen is steeds om 16.30 uur. De eerste starts zijn om 17:00 uur©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie