Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SZW: perspectief op werk voor mensen in de bijstand

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

5 juli 2000 Nr. 2000/138

Perspectief op werk voor mensen in de bijstand door sociale activering

In de praktijk blijkt dat met name mensen die al geruime tijd een bijstandsuitkering hebben, moeilijk aan werk komen. Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer aangeboden waarin voor deze bijstandsgerechtigden het perspectief op werk wordt vergroot.

Deze groep bijstandsgerechtigden zal worden verplicht deel te nemen aan sociale activeringsactiviteiten, bestaande uit zinvolle maatschappelijke activiteiten, die tot doel hebben te bevorderen de terugkeer op de arbeidsmarkt. Gemeenten hebben de mogelijkheid om betrokkenen tijdens deelname aan sociale activering voor maximaal de duur daarvan te ontheffen van de actieve sollicitatieverplichting.

In de toelichting op het wetsvoorstel schrijft de minister dat indien tijdens deelname aan deze activiteiten de mogelijkheid op werk zich aandient, het accent daar op zal moeten liggen, inclusief het opleggen en controleren van de noodzakelijke verplichtingen, en niet op het toepassen dan wel bestendigen van een tijdelijke ontheffing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie