Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: snelheidscontroles

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-07-2000
Fryske diken: nieuws over lasergun en aankondiging controles
Aankondiging controles
Zaterdag 8 juli wordt in het kader van het verkeersveiligheidsproject Fryske diken gecontroleerd op de N356 (Van Harinxmaweg) tussen Burgum en Nyegea, op dinsdag 11 juli op de N354 (Snitserdyk) tussen de Snekerhoek en Sneek en op vrijdag 14 juli op de Svheiding tussen de Folgerstreloane en Surhuisterveen.

Controle met de lasergun
Het district Midden Friesland heeft een aantal dagen de lasergun op proef. Een agent leest de snelheid van het passerende voertuig af in het vizier van de lasergun. Bij een overtreding wordt een andere politieman geïnformeerd die de snelheidovertreder staande houdt en de bekeuring uitdeelt. Maandag is via de lasergun gecontroleerd op de Aldlansdyk te Leeuwarden. Van de 361 gecontroleerde voertuigen reden 12 meer dan 30 kilometer te snel. Ze hebben een bekeuring gekregen. Gisteren is weer gecontroleerd op de Alslansdyk (561 voertuigen zijn gecontroleerd, 12 bekeurd), de Groningerstraatweg (130 voertuigen gecontroleerd, 1 bekeuring uitgedeeld) en op de Grovestins (232 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 12 bekeurd). Dit betreft overtredingen van meer dan 30 kilometer per uur boven de toegestane snelheid. Overigens zullen na de zomer 7 laserguns door het team Fryske diken worden aangeschaft. Vier laserguns worden gebruikt door het team Fryske diken, de andere drie zullen rouleren door de zes districten. Een lasergun kost 15.000 gulden.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie