Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: project tegen alcohol in verkeer

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.15 uur
De Heuvelrug Rijdt nuchter

Project tegen alcohol in verkeer van start

Op 5 juli 2000 is door politie en gemeenten Amerongen, Leersum, Maarn, Renswoude en Woudenberg het startsein gegeven voor de campagne De Heuvelrug Rijdt Nuchter. Alcoholcontroles en voorlichtingsacties moeten ervoor zorgen dat er binnen deze gemeentegrenzen uiteindelijk minder mensen met te veel alcohol op de weg op gaan. Cijfers wijzen uit dat er in dit gebied gemiddeld meer alcohol slachtoffers vallen dan elders in de regio.

Intensieve verkeerscontroles richten zich voor een periode van zes maanden op alcohol in het verkeer. De controles worden dicht bij de bron, op korte termijnen en bij veel wisselende locaties gehouden. Middels een voorlichtingscampagne worden weggebruikers, horeca bezoekers en uitgaanspubliek geattendeerd op het gevaar van alcohol in het verkeer. Zo worden affiches langs wegen geplaatst waarbij de aandacht wordt gevestigd op de campagne. Tevens worden er in diverse gelegenheden bierviltjes verspreid met informatie over de hoogt van de boetes bij overschrijding van de toegestane promillages. Via de media zal er bericht worden over de resultaten van de controles.

Uit onderzoek is gebleken dat in de periode 1996-1998 in Woudenberg en Leersum bij gemiddeld 6,8-10% van alle verkeersslachtoffers alcohol in het spel was. In de gemeenten Maarn, Renswoude en Amerongen was dit zelfs meer dan 10%. In absolute aantallen betekent dit in Maarn 8 verkeersslachtoffers als gevolg van alcohol, Leersum 9, Woudenberg 10, Renswoude 12 en in Amerongen 14 alcohol slachtoffers. De politie wil deze aantallen graag verlagen en deze terugdringen zodat niet meer dan 4% slachtoffers als gevolg van alcohol in het verkeer ontstaan.

Deze campagne maakt onderdeel uit van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht en wordt uitgevoerd in samenwerking met Politie Districten Heuvelrug en Eemland zuid, de betrokken gemeenten en 3VO afdelingen.

Voor meer informatie: Cornelie Hogeveen, Communicatiemedewerker, Politie District Heuvelrug, tel. 0318-559665.

Poging diefstal caravan

DOORN Door een getuige werd woensdagnacht gemeld dat er twee mannen bezig waren een caravan te stelen op de Woestduinlaan.

Rond half twee trof de politie een auto aan waarvan de sleutels nog in het contactslot zaten en de motor nog warm was. Op aangeven van de getuige kon de politie een 21-jarige man uit Nieuwegein op het terrein aanhouden.

De man verklaarde dat zijn maat nog ergens op het terrein aanwezig was. De politie heeft het hele terrein doorzocht maar kon de tweede dader niet aanhouden. De 21-jarige verdachte verklaarde dat hij in opdracht een caravan moest stelen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De auto werd door de politie in beslag genomen.

Snelheidscontrole

RHENEN Dinsdagmiddag heeft de politie op de Grebbeweg een snelheidscontrole gehouden.

Tussen half twee en kwart voor vier werden 411 voertuigen controleert. Hiervan kregen 35 bestuurders een proces-verbaal voor te hard rijden. Op de Grebbeweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie