Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw lek in aanbouw zijnde tramtunnel Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Opnieuw lek in tramtunnel

In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juli is er opnieuw een lek ontstaan in de in aanbouw zijnde tramtunnel ter hoogte van de Kalvermarkt. Uit veiligheidsoverwegingen is de Kalvermarkt voorlopig voor alle verkeer afgesloten. Trams en bus worden omgeleid. De afsluiting van de Kalvermarkt zal waarschijnlijk enkele dagen duren. Openbaar vervoerreizigers moeten vooral in ochtend- en avondspits rekening houden met vertragingen.

De problemen onstonden bij de zogenaamde 'trekankers'. Die zorgen ervoor dat het laagste niveau van de tunnel stabiel blijft liggen. Het zijn ankers diep in de grond, die ook door een waterwerende gel-laag gaan. Rond één of twee van die ankers is een lekkage ontstaan waardoor een bodemlaag die droog moet blijven, nat is geworden. De grond is daardoor in beweging gekomen en is door een scherm dat twee afzonderlijke tunneldelen scheidt, gebroken. Water dat er nog stond van de eerdere lekkage kon zo in beweging komen en het 'droge' ondergrondse station Spui bereiken. Inmiddels is die waterbeweging gestopt.

Hoeveel schade het water heeft aangericht is nog niet bekend. Uit het oogpunt van veiligheid mag niemand voorlopig in het betreffende deel van de tunnel. Volgens deskundigen dreigt er bovengronds geen gevaar ten gevolge van de lekkage in de tunnel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie