Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dewael roept Vlamingen op internationaal te denken

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN

MINISTER-PRESIDENT PATRICK DEWAEL

5 JULI 2000

Dewael roept Vlamingen op internationaal te denken
Minister-president Patrick Dewael vindt het belangrijk dat Vlaamse studenten in groten getale deelnemen aan internationale uitwisselingsprogramma's. Hij zei dat bij de plechtige proclamatie van de Promotie 2000 van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Antwerpse UFSIA.

De minister-president sprak er over het buitenlands beleid dat zijn Vlaamse regering voert. Hij had het onder meer over de nieuwe accenten in de bilaterale buitenlandse betrekkingen van de deelstaat Vlaanderen en over de zeer actieve rol die Vlaanderen speelt om de regio's meer stem te geven in de Europese Unie.

Maar Patrick Dewael kaderde het buitenlandse beleid ook breder. "Nadenken over hoe Vlaanderen met het buitenland moet omgaan, is nadenken over hoe Vlaanderen zichzelf en zijn toekomst ziet," zei hij, en hij legde een direct verband met het nieuwe project dat hij volgende week aan de vooravond van 11 juli officieel zal aankondigen. Hij wees erop dat de internationale dimensie overweldigend sterk aanwezig is in de Kleurennota, die de bakens voor het nieuwe project uitzet. En hij besloot: "Vlamingen moeten internationaal denken. Ze moeten gestimuleerd worden om een deel van hun studietijd in het buitenland door te brengen en hun eigen zekerheden en opvattingen te toetsen aan een andere cultuur. Vlaanderen moet gastvrij zijn (.). En onze steden en gemeenten moeten uitgroeien tot echte multiculturele leefgemeenschappen."

info : Herman Knapen, woordvoerder van
de minister-president - tel. (02) 553 29 11 e-mail: (persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie