Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerp herziening Streekplan provincie Utrecht ter inzage

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ems 5 juli 2000

Ontwerp herziening Streekplan ter inzage in vakantietijd

Geheel tegen alle gewoonten in, ligt het Ontwerp Partiële Herziening Streekplan van de provincie Utrecht in de vakantieperiode ter visie bij de Informatiewinkel in Stadsinformatiecentrum de Observant, Stadhuisplein 7. Dit in de periode van 25 juli tot 22 augustus. Deze tervisielegging wordt nu al aangekondigd opdat u er rekening mee kunt houden.

Het streekplan wordt gedeeltelijk herzien in verband met de zogenaamde 'ruimte voor ruimteregeling'. Deze is bedoeld voor intensieve veehouderijbedrijven die willen beëindigen. Deze ondernemers krijgen compensatie voor het inleveren van fosfaatrechten (vergoeding) en voor sloop van vrijkomende stallen. De compensatie kan gebeuren onder bepaalde voorwaarden door de bouw van een extra woning op het perceel of door een financiële vergoeding. De provincies financieren deze vergoeding voor. Dit geld wordt terugverdiend door het ontwikkelen van geconcentreerde bouwlocaties aan de rand van een kern. De combinatie van sloop en vervangende bouw wordt 'ruimte voor ruimtebenadering' genoemd. Het gaat om maximaal 200 vervangende woningen in de provincie Utrecht.

De regeling heeft tot gevolg dat het streekplan moet worden herzien, omdat de woningen buiten de bebouwingscontouren worden opgericht. Deze herziening moet nu de weg vrijmaken om de 'ruimte voor ruimte' te kunnen uitvoeren.

Waarom tervisielegging in de vakantieperiode?
De provincie hecht er veel waarde aan dat veehouders snel weten waar ze aan toe zijn (bouwen op de kavel). De beëindigingsregel biedt enige ruimte om op bepaalde genomen beslissingen terug te komen. Hierdoor dient men een zeer strak tijdschema aan te houden. Behandeling in Gedeputeerde Staten van de provincie heeft 4 juli plaatsgevonden en dat is precies voor het zomerreces. De tervisielegging over de zomerperiode heen tillen, levert problemen op voor betrokken ondernemers. De planning is vooralsnog dat het plan door Provinciale staten van de Provincie Utrecht in november van dit jaar wordt vastgesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie