Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse paardenkeuring NRPS-fokkers in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchEerbetoon aan overleden NRPS-Paardenman

1. Overijsselse NRPS-fokkers

2. Een opsteker voor de nog jonge rijponyhengst Khadiboj
3. Twee kampioenstitels

4. Vijfjarige bruine stamboekmerrie Carolina W
Overijsselse NRPS-fokkers
RAALTE - De Overijsselse NRPS-fokkers konden zich wel een mooiere dag voorstellen om hun jaarlijkse keuring te houden, dan de verregende woensdag 5 juli, maar de kwaliteit van de getoonde paarden en pony's heeft daar niet onder geleden. Zonder dat er sprake was van voorbedachte rade zorgden de juryleden, die de veulens en jonge paarden keurden, voor een postuum eerbetoon aan wijlen de NRPS-Paardenman van het Jaar 1999 Henne Wullink, door de dochter van zijn merrie Sanne (v. Eduard) uit te roepen tot veulenkampioen van de rijpony's.
Een opsteker voor de nog jonge rijponyhengst Khadiboj Dat was tevens een opsteker voor de nog jonge rijponyhengst Khadiboj van de Klaverborch (King Kadanz x Mufaq ox) van de fam. Spakman uit Holten, want Khadiboj is de vader van kampioensveulen Khahendi. Ook het als tweede geplaatste hengstveulen (eveneens 1e premie en aanwijzing voor Ermelo) is trouwens van Khadiboj én gefokt door Spakman: Kalido van Klaverborch (mv. Kooihuster Teake). De jeugdkampioen van de rijpony's was van heel andere origine: de jaarling merrie Cisco White Socks (Casper x Troublemaker xx) van J. Roelofs te Lemelerveld. Ook de kampioen van de driejarige en oudere rijpony's stamt van Casper: Marlie (mv. El Beauty), gefokt door R. Jansen in Ommel en eigendom van W.J. Uitslag in Hoge Hexel. Twee kampioenstitels
Bij de rijpaarden kleine maat gingen twee kampioenstitels naar A. Steenge te Beilen voor zijn vierjarige merrie Wynona van de Haandpaol (Whinny Jackson x Casanova) en haar hengstveulen Kevin van Krimh ox. Wynona kwam vorig jaar voor het eerst op de keuring, werd direct kampioen en behaalde een maand later in Ermelo de ster, waar ze bovendien als derde werd geplaatst in haar rubriek. Nu, een jaar later, had deze merrie nog niets aan kwaliteit ingeboet. Jeugdkampioen van de rijpaarden kleine maat was Lady Liberty (Landwind II x Candy Surprice) van H.J. Burink in Raalte.
Vijfjarige bruine stamboekmerrie Carolina W
De drie jaar en oudere grote maat rijpaarden werden aangevoerd door de vijfjarige bruine stamboekmerrie Carolina W (Livingstone x Heemraad), gefokt door W. Westemeijer in Zwolle en eigendom van G. van Beek in Heerde. Bij de jeugd in deze fokrichting kwam de hoogste eer toe aan de tweejarige, sterk bewegende maar wat beknopt aandoende Chanel (Candy Surprice x Winckenburgh) van K. de Lange in Steenbergen, terwijl het veulenkampioenschap op naam kwam te staan van de Disconto-dochter Pienacollada (mv. Kennedy) van A. Bloem in Heerde.

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie