Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorn boeit publiek bij Virbac Rondje Instructie Springen

Datum nieuwsfeit: 05-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF)


Nieuws

Albert Voorn boeit publiek tijdens
Virbac Rondje Instructie Springen

Albert Voorn was op 5 juli te gast op het Federatiecentrum. Tijdens het Virbac Rondje Instructie Springen liet hij als ruiter en als instructeur zien wat hij kan. Van de eerste tot de laatste minuut wist hij zijn publiek geboeid te houden. Zijn uiterst controversiele uitspraken ontlokten af en toe lachsalvo's, maar hadden een duidelijke boodschap: "Paardrijden is helemaal niet zo moeilijk, zolang je geen tegennatuurlijke dingen doet."

Aan het begin van de avond liet Albert met zijn kampioenspaard Lando zien wat zijn systeem van rijden is. "Eigenlijk is het heel gemakkelijk: de spoor is het gaspedaal, mijn hand is de rem, als ik linksaf wil dan trek ik aan de linkerteugel en als ik rechtsaf wil aan de rechter. Meer hoeft mijn paard niet te kunnen." Volgens dit systeem rijdt de hele familie Voorn, met als resultaat dat ze moeiteloos op elkaars paard kunnen rijden. "Mijn vrouw rijdt vaker op Lando dan ik. Ik zit er alleen op als er gesprongen moet worden."

Drie ponyruiters uit de EK-selectie kregen een gastles.

Na deze duidelijke uitleg, verruilde Albert de cap weer voor de pet. Met zijn zoon Vincent en zijn Portugese stagiaire liet hij nogmaals zien hoe simpel het eigenlijk is. Beide ruiters reden een aantal minuten met de teugels in een hand, dit om te voorkomen dat er aan de teugels getrokken wordt. Dit systeem werd ook bij de andere ruiters veelvuldig toegepast. Het deed een beetje denken aan westernrijden en hoewel sommige ruiters het niet direct konden waarderen, bleek het een zeer effectieve manier om problemen op te lossen en te voorkomen. Meer dan eens zag je de combinatie veranderen. Rust, ontspanning en een zeer vriendelijk beeld waren het resultaat.

Aan het eind van de avond gaf Albert het publiek nog een belangrijke boodschap mee: "Op het moment dat je tevreden bent met je resultaat, is de weg naar verbetering verloren Maar resultaat boeken, mag nooit ten koste gaan van het paard." Een uitspraak waar veel mensen nog lang over na zullen denken.

Albert Voorn, een man met een duidelijke visie en een waardig Nederlands kampioen. Maar ook een gevoelsmens. Dat bleek wel uit zijn reactie, toen hij als dank onder meer een foto kreeg die tijdens het NK was gemaakt. Een mooie afsluiting van een prachtige avond!

Met Lando legde Albert Voorn zijn manier van rijden uit.

Albert wist het publiek van de eerste tot de laatste minuut te boeien.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie