Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda: nieuwe banken in park en reiniging stadshart

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


VALKENBERG KRIJGT NIEUWE BANKEN EN HET STADSHART DE REINIGINGSMACHINE

Op donderdag 6 juli is het zover. Dan wordt de langverwachte reinigings-machine voor het historisch stadshart in gebruik genomen. Voorafgaand aan de officiële ingebruikname zal wethouder Oomen eerst in park Valkenberg de nieuwe banken onthullen. De maatregelen vloeien voort uit de gebiedsplannen voor het Historisch Stadshart en het park Valkenberg. De onthulling van de banken vindt plaats om 16.45 uur in het park Valkenberg.

In het gebiedsplan park Valkenberg, dat in 1999 is vastgesteld door de gemeenteraad, is het gewenste beheer van het park beschreven. In het plan zijn ook verbetermaatregelen opgenomen. Bij het vaststellen van het plan heeft de gemeenteraad besloten dat als eerste verbetering de banken in het park vervangen moesten worden. Vanaf 4 juli verwijdert de dienst Stadsbeheer in het park de oude banken en plaatst er de nieuwe. De oude teakhouten banken werden veelvuldig vernield. De nieuwe banken zijn van staal en in de dezelfde kleur groen als de oude banken. Ook de vormgeving van de nieuwe banken lijkt sterk op de bestaande. Zo blijft het karakter van het park gehandhaafd. In totaal worden 78 banken vervangen. Voor de oude banken wordt een nieuwe bestemming gezocht, een gedeelte zal geplaatst worden in park Wolfslaar.

Wethouder Oomen (Stadsbeheer) zal donderdag 6 juli om 16.45 uur de banken officieel onthullen (bij de Willemsbrug in het park).

Aansluitend zal de wethouder in het historisch stadshart de spoelmachine in gebruik nemen. Deze reinigingsmachine biedt een oplossing voor alle soorten van vervuiling die in het stadshart voorkomen. Het apparaat verwijdert vlekken, visafval van de markt en glasscherven uit de goten. Bovendien kan de machine voegen schoonspuiten. Door middel van diverse hulpstukken kan de machine desgewenst zout strooien, stomen of graffiti verwijderen. De aanschaf van deze machine is ook een uitvoeringsmaatregel die vooruitlopend op de overige verbetermaatregelen uit het gebiedsplan Historisch Stadshart in praktijk wordt gebracht. Bewoners- en ondernemersorganisaties zijn uitgenodigd bij de onthulling van de banken en de ingebruikname van de reinigingsmachine aanwezig te zijn.

Breda, 4 juli 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie