Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Harkstede

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Harkstede 6-07-2000
Vrouw bekent doden baby
Donderdag 6 juli 2000

Politieonderzoek binnenkort afgesloten

De 28-jarige vrouw uit Harkstede, die op 18 juni door de politie is aangehouden op verdenking van het om het leven brengen van haar pasgeboren baby, heeft een bekentenis afgelegd. De vrouw heeft tegenover de politie toegegeven dat zij het kindje, een jongen, heeft gedood uit vrees voor de ontdekking van haar zwangerschap en de bevalling.

De vrouw werd op zaterdagavond 17 juni na een bezoek aan een waarnemend huisarts naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat ze recentelijk moest zijn bevallen. Een arts waarschuwde de politie omdat de vrouw bleef ontkennen een kind te hebben gekregen. Bij de woning van de vrouw werd het stoffelijk overschot van de baby gevonden. Bij sectie werd vastgesteld dat de baby door geweld om het leven was gebracht. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw het kind zonder hulp ter wereld heeft gebracht en dat zij het kind zelf en alleen het letsel heeft toegebracht waaraan de baby kort na de geboorte overleed.

De vrouw, die door de rechter-commissaris in bewaring is gesteld, wordt vastgehouden op een speciale vrouwenafdeling van een Huis van Bewaring. Er wordt voor de vrouw een hulpverleningstraject in werking gezet zodra het politieonderzoek is afgerond. Naar verwachting kan het onderzoek binnen enkele dagen worden afgesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie