Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SZW: 9 miljoen subsidie aan experimenten dagindeling

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MIN SZW: Staatssecretaris Verstand verleent

Nr. 2000/142
6 juli 2000

Staatssecretaris Verstand verleent bijna negen miljoen subsidie aan experimenten dagindeling

Staatssecretaris Verstand van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aan 26 experimenten in het kader van de Stimuleringsmaatregel Dagindeling, waarbij het mensen makkelijker wordt gemaakt om werk en privéleven te combineren, in totaal voor bijna negen miljoen gulden subsidie toegekend.

De experimenten kunnen worden opgezet door overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Tot en met 2002 is er voor de stimuleringsmaatregel 60 miljoen gulden beschikbaar. Het nu toegekende bedrag van bijna negen miljoen gulden heeft betrekking op de derde groep experimenten die subsidie krijgt. Eerder werd in september 1999 en februari van dit jaar al voor ongeveer 29 miljoen gulden subsidie toegekend aan in totaal 76 experimenten.

De 26 experimenten die nu worden gesubsidieerd, vinden plaats in onder meer het midden- en kleinbedrijf en in de industrie. Zo experimenteert MKB-Nederland op Schouwen-Duiveland met voorzieningen die een betere verdeling van werk en privétaken voor ondernemers mogelijk maken. Bij de vleesverwerkende bedrijven Cebeco en Struik worden duobanen ingevoerd waarbij de betreffende medewerkers ook gebruik kunnen maken van kinderopvang. Vredestein Banden ontwikkelt activiteiten om voor ouderen en allochtonen een betere dagindeling mogelijk te maken. In Sas van Gent is een project met België opgezet om ervaringen uit te wisselen over de opvang van hulpbehoevende ouderen in gastgezinnen. De projecten zijn verdeeld over vrijwel het gehele land.

NIEUWE PROJECTEN STIMULERINGSMAATREGEL DAGINDELING

Gemeente Leiden: 'Verbetering Dagindeling Roomburg'. De gemeente Leiden experimenteert met multifunctioneel gebruik van ruimte in de nieuwbouwwijk Roomburg.

Stichting Welzijnswerk Echt: 'Extra Service'. Biedt decentraal betaalbare extra service aan taakcombineerders op het platteland. Het gaat om kinderopvang, maaltijdservice en service bij mantelzorg.

Stichting Kwadrant, Lelystad: 'Plezier Tijdens De Overblijf'. Realiseert een kostendekkende werkmethode voor de tussenschoolse opvang in Flevoland, waarbij beroepskrachten begeleiding geven aan vrijwilligers.

Gemeente Soest: 'School In De Buurt'. Realiseert een samenhangend pakket van voorzieningen op wijkniveau, waarbij onderwijs, opvang en welzijnswerk worden geïntegreerd. Onder meer met aanbod van diensten door buurtbedrijven.

Stichting Maatzorg, Delft: 'De Maatpas Neemt Werk Uit Handen'. Experiment om werkgevers te interesseren om het dienstenpakket, dat MKB bedrijven via Maatpas aanbieden, uit te breiden naar taakcombineerders.

Equivalent, Almelo: 'Van Onderop'. Ontwikkelt methodieken m.b.t. werk-privé balans van (mannelijke) werknemers en introduceert die methodieken in bedrijven. In samenwerking met FNV-regio en de provincie Overijssel.

Stichting Emancipatiebureau Gelderland, Arnhem: 'Nieuwe Ideeën met en voor Allochtone Ouders'. Inventariseert wensen van allochtone ouders m.b.t. dagindeling en kinderopvang, middels trainingsweekenden en samenwerking met een instelling voor kinderopvang.

Vredestein Banden B.V., Enschede: 'Nieuwe Dimensies binnen Personeelsbeleid: Dagindeling'. Vredestein onderzoekt in een brede samenwerking de behoefte van werknemers m.b.t. het combineren van werk en privé. Ze ontwikkelt instrumenten en organiseert pilot-activiteiten voor ouderen en allochtonen t.b.v. betere balans werk-privé.

Stichting Regionaal Kruiswerk Mark en Maas, Oosterhout: 'Balans Werk en Privé'. Onderzoek naar een dienstenpakket dat kan worden aangeboden als extra arbeidsvoorwaarde voor de flexibele werkneemsters van regionaal kruiswerk.

Stichting Drents Vrouwenburo, Coevorden: 'Onderneming 'Tot Uw Dienst''. Door te experimenteren met een slimme mix van arbeid en zorg wordt bijgedragen aan de leefbaarheid van het Drentse platteland. Onder meer door het aanbieden van persoonlijke diensten als onderneemster voor en door agrarische vrouwen.

Stichting Kinderopvang, 's Hertogenbosch: 'Experiment AKO'. Experiment met een Arbeidspool Kinderopvang als oplossing voor werkgevers- en werknemersproblemen in de kinderopvang.

FNV Bondgenoten, Utrecht: 'Een Betere Balans tussen Werken en Zorgen in Arbeidsorganisaties'. Overdraagbare methode ontwikkelen om de OR's van vier grote bedrijven die een werk/privé project uitvoeren te ondersteunen (Vredestein, Du Pont, Buma Stemra, General Electric Plastics).

Stichting ROC, Amsterdam e.o.: 'Werk en privé in balans. Naar een beter onderwijs.'. Het ROC Amsterdam wil een cultuuromslag onder personeel bewerkstelligen met de methodiek 'Relinking Life and Work'.

Stichting Talent Ontplooiingsinstituut i.o., Hoorn: 'Kleinschalig ondernemen in de zorg en dienstverlening'. Uitkeringsgerechtigden en allochtone vrouwen experimenteren met het werken als zelfstandige in Gastouderbureau's.

Gemeente Borssele: 'Brede school op het Platteland'. Het zoeken van specifieke oplossingen op het platteland van Zeeland voor optimaal ruimtegebruik en samenwerking van onderwijs met peuter- en kinderopvang.

Stichting Welzijn van Ouderen, Sas van Gent: 'Gastgezinnen voor Ouderen'. Overdracht van de ervaringen met experimenten in België en Zeeland om hulpbehoevende ouderen van taakcombineerders op te vangen in gastgezinnen, als mantelzorg tijdelijk uitvalt.

Stichting Projecten MKB Nederland, Schouwen-Duiveland: 'De MKB-ondernemer ondernemend in werk en privé'. Op Schouwen-Duiveland experimenteren met de combinatie werk-privé van zelfstandige ondernemers. In samenwerking tussen MKB Nederland, de Nederlandse Orde van Accountants en de Ondernemersvereniging.

Gemeente Enschede: 'Bedrijfstijdenschool de Noordlinde'. Experiment om school en opvang af te stemmen op de bedrijfstijden, middels klasse-assistenten: de Zweedse 'fritidspedagoger'.

Stichting IJsselkids voor kinderopvang, Capelle a/d IJssel: 'Verbeterde dagindeling in Capelle a/d IJssel'. In drie wijken wordt afstemming gezocht tussen alle vrije tijds- en opvangmogelijkheden voor kinderen.

Gemeente Amersfoort: 'De tijden van de stad: werken en zorgen in Amersfoort tussen nu en 2015'. Pilotprojecten ontwikkelen om de 'tijden van de stad' af te stemmen op de behoefte van taakcombineerders.

Stichting VOWV, Haarlem: 'Dagindeling in de vleesverwerkende industrie'. Experimenten in vleesverwerkende bedrijven (o.a Cebeco, Struik) met de afstemming van arbeid en zorg van de merendeels mannelijke medewerkers. Onder meer door duobanen, ondersteund door kinderopvang.

Vereniging FNV, Amsterdam: 'Spelen met werktijd'. Bestaand boek over flexibilisering van arbeid actualiseren met huidige getoetste praktijken, gekoppeld aan een conferentie.

Provincie Zuid-Holland: 'Ruimtelijke voorwaarden voor taakcombineerders in Zuid-Holland'. Dagindeling van taakcombineerders betrekken bij ruimtelijke ordening in Zuid-Holland. Ambtenaren worden getraind op .dagindelingsdenken..

Stichting BSO Schildersbuurt, Groningen: 'TSO (TussenSchoolse Opvang)'. Tussenschoolse opvang verder professionaliseren en overdracht van deze .good practice. aan anderen.

Niria, Nederlandse Ingenieursvereniging, Den Haag 'COMBI-n-ING'Niria wil samen met het VHTO, netwerk van vrouwelijke ingenieurs, experimenteren met activiteiten om de beroepsgroep - merendeels mannelijke ingenieurs - tot cultuurverbeteringen m.b.t. het combineren van arbeid en zorg te brengen.

Stichting BOAZ, Rotterdam 'Dagindeling in Zorgorganisaties in de regio Rijnmond' Door samenwerking willen elf zorginstellingen in Rijnmond experimenteren met arbeidstijdenmanagement en flexibele kinderopvang.


06 jul 00 11:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...