Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beloningen voor automatiseerders blijven fors stijgen

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE BREED EN PARTNERS

Beloningen voor automatiseerders blijven fors stijgen.
De beloning voor personeel werkzaam in de ICT-branche blijft ook in 2000 fors stijgen, is de belangrijkste conclusie die in de eerste editie van het Beloningsonderzoek Automatisering 2000 van De Breed & Partners uit Breda naar voren komt.

Ten opzichte van 1999 stijgt de beloning met ca. 12%. Deze stijging
wordt nog versterkt door het feit dat het gemiddeld aantal jaren werk-
en ICT-ervaring ten opzichte van vorig jaar is gedaald van resp. 11 en 8 jaar naar 10 en 7 jaar. Kortom mensen met minder ervaring worden beter beloond.

De 'marktprijs' (wat kost een IT-er voor de werkgever) voor technische ontwikkelaars (technisch ontwerpers, applicatieontwikkelaars), databasespecialisten en helpdeskmedewerkers is aanzienlijk gestegen (>15%). Die van operators, opleiders en teamleiders zijn gelijk gebleven of zelfs iets
gedaald.

Individueel (bovengenoemde gegevens betreffen groepen werknemers) is niemand er op achteruit gegaan. De salarisstijging
1999-2000 bedroeg gemiddeld 11%. Directeuren en informatiemanagers gingen er qua salaris het meest op vooruit (17%); opleiders en operators het minst (6%)

In het Beloningsonderzoek Automatisering worden niet alleen salarissen met elkaar vergeleken, maar wordt onderzocht op basis van beloning. Beloning wordt opgebouwd uit vaste componenten (salaris, vakantiegeld, 13e/14e/15e maand), variabele componenten (gratificatie, provisie, tantième, feestdagenregeling, overwerkvergoeding), reiskostenvergoedingen (vaste reiskostenvergoeding, waardering auto van de zaak), onkostenvergoedingen (vaste en variabele onkostenvergoedingen), verzekeringen en bedrijfsspaarregelingen (premiespaarregelingen, aandelenopties).

Ten opzichte van 1999 is de spreiding van de beloningen (het verschil in beloning tussen de laagste beloonde 10% en de hoogst beloonde 10% van de IT-ers) met 14% gestegen. Een stijging van de variabele beloning en het toekennen van aandelenopties heeft een denivellerende werking.

51% van de automatiseerders heeft een 'auto van de zaak', dat is bijna hetzelfde gebleven als in 1999 (50%). Ook de top 5 van de meest gereden autos van de zaak is nauwelijks gewijzigd; nog steeds zijn (in afnemende mate van populariteit) de Volkswagen Golf, Opel Astra, Renault Mégane, Volkswagen Passat en Opel Vectra (vorig jaar 4e plaats Opel Vectra, 5e plaats Volkswagen Passat) de meest gereden autos.

Voor IT-ers is het 'bij de tijd' blijven in toenemende mate belangrijk;
in het onderzoek 2000 heeft 92% van de deelnemers in het afgelopen jaar een of meer cursussen en/of opleidingen gevolgd. Dat was vorig jaar 82%. Naast een grote variëteit aan vaktechnische cursussen (Windows NT komt het meest voor), leggen veel IT-ers zich toe op verbetering van hun management- (32%), communicatie- (27%) en presentatiecapaciteiten (16%).

Hoewel de krapte op de arbeidsmarkt leidt tot bovengemiddelde stijgingen van beloning (en salaris) lijkt het erop dat de IT-er zich
ook steeds meer in de traditionele arbeidsvoorwaarden gaat interesseren; in 1999 had 40% geen pensioenregeling; in 2000 is dat gedaald naar 33%; 63% heeft zijn/haar wao-gat afgedekt (was 56%).

De Breed & Partners voert sinds 1992 op continue basis onderzoek uit naar beloningen van automatiseerders. Ten opzichte van andere onderzoeken onderscheidt het onderzoek van De Breed & Partners zich doordat beloningsinformatie niet bij bedrijven wordt verzameld,
maar middels enquêtes (zie www.debreed.nl) bij individuele automatiseerders. Als beloning voor serieuze deelname aan de enquête ontvangt de deelnemer per post een individuele beloningsanalyse (waarin de beloning van de deelnemer wordt vergeleken met direct aan deze persoon vergelijkbare andere deelnemers) en - bij deelname via internet - direct in de vorm van het 'carrière-dashboard' (zie voor een voorbeeld www.debreed.nl/Boz/beloningsonderzoek/dashboard/dashboa rd.htm).
De resultaten van het beloningsonderzoek zijn verkrijgbaar in rapportvorm, zowel in de vorm van abonnementen als in de vorm van eenmalige leveringen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met J. Emke, consultant bij De Breed & Partners, tel 076-5654321, of e-mail (emke@debreed.nl), of de website www.debreed.nl raadplegen.


06 jul 00 11:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie