Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierde dag Biesterbos Groep Dutch Junior Open

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Castricum, 5 juli 2000

Biesterbos Groep Dutch Junior Open: Dag 4

Vandaag werd het Biestebos Groep Dutch Junior Open geteisterd door de regen. Pas rond een uur of twee kon een aanvang worden genomen met de partijen in de tweede ronde. Toch konden alle geplande partijen voor het vallen van de avond worden gespeeld.

In het jongenstoernooi is na vandaag nog slechts één Nederlander actief. Bart de Gier versloeg de Duitser Andre Begemann, die als ‘lucky loser' het hoofdtoernooi had bereikt, in twee sets (6-3 6-2),. In de derde ronde neemt hij het op tegen Marc Auradou uit Frankrijk. De als achtste geplaatste Bart van Delft werd uitgeschakeld door Atushi Kanayama, uit Japan. Na een spannende eerste set, die met 6-4 verloren ging, was het verzet van Van Delft gebroken (6-2). De als eerste geplaatste Duitser Sebastian Linda bereikte eenvoudig de derde ronde door zijn landgenoot Florian Lemke te verslaan (6-2 6-2). Ook Linda's landgenoot en nummer twee op de lijst van beschermde spelers, Alexander Schweitzer, plaatste zich zonder setverlies voor de derde ronde. De Tsjech Martin Suschanek bood echter wel meer tegenstand. De Duitser trok met 6-4 7-5 aan het langste eind. Bij de meisjes plaatste de als eerste geplaatste Kaia Kanepi zich wel heel eenvoudig voor de derde ronde. Nadat ze de eerste set al makkelijk met 6-2 had gewonnen, moest tegenstandster Constanze Steiner (Oostenrijk), bij een
2-0 voorsprong voor Kanepi in de tweede set, met een spierblessure opgeven. Elise Tamaëla en Inge de Geest zorgden voor Nederlands succes in het meisjesteornooi. Tamaëla liet haar als 14de geplaatste Japanse opponente Masa Hosokawa alle hoeken van de baan zien. De Culemborgse zegevierde met tweemaal 6-2 en neemt het in de volgende ronde op tegen Anette Kolb uit Duitsland. Kolb's landgenote Marnie Mahler bleek twee maatjes te klein voor het Oostzaanse talent Inge de Geest. Met tweemaal 6-1 werd Mahler aan de zegekar gebonden. Opvallend in het meisjestoernooi was dat twee speelsters met bekende familieleden de derde ronde wisten te bereiken. Dinara Safina, zus van gravelspecialist Marat Safin, bereikte de derde ronde door de als negende geplaatste Cheli Bargil (Israël) te verslaan (6-4 6-2). Elke Clijster, zus van de Belgische topspeelster Kim Clijsters, versloeg Domenika Dieskova uit Slowakije (6-3 6-4).

Voor meer informatie: Biesterbos Groep Dutch Junior Open Remko de Beer en Tonny Hendriks Tel. (0251) 65 33 63

Voor meer informatie:

Biesterbos Groep Dutch Junior Open

Remko de Beer of Tonny Hendriks
Tel. 0251-653363

For entries:
Mrs. Marianne Vollers
Eerste Groenelaan 6

1901 HS Castricum
Phone: 31(0)251 650263
Telefax: 31(0)251 652033
Email: (marvollers@vankeeken.nl)
Website: www.vankeeken.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie