Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland wint openingswedstrijd rolstoelbasketbaltoernooi

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Nederland wint openingswedstrijd top-rolstoelbasketbaltoernooi
Amsterdam, 6 juli 2000 - Nederland is het Amsterdam pre-Paralympisch rolstoelbasketball toernooi sterk begonnen. In de openingswedstrijd versloeg Oranje de regerend Europees kampioen Frankrijk met 57 - 51. Een belangrijke overwinning van het team van coach Rob Verheuvel: 'Een flinke opsteker voor mijn jongens die altijd in een toernooi moeten groeien. Meteen de Europees Kampioen verslaan is een perfecte start'. Het Nederlands team behoort tot de top van de wereld en is een veelgevraagde tegenstander, iedereen is erop gebrand om Oranje te verslaan.

De komende dagen moet Nederland nog flink aan de bak in het sterk bezette toernooi waar vijf toplanden in de wereld, Nederland, Frankrijk, Engeland, Zweden en Canada de strijd met elkaar aanbinden. Vandaag staat om 20.00 uur de topper Nederland - Canada op het programma. Morgen speelt Oranje om 18.00 uur tegen Frankrijk. Zaterdag vindt de finale plaats om 16.00 uur. Alle wedstrijden vinden plaats in de Apollohal in Amsterdam.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie