Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedures voor vrijstelling bestemmingsplan Oegstgeest

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oegstgeest

Gemeenteraad stelt beleidsregels over toepassing artikel 19 vast: Drie soorten procedures voor vrijstelling van bestemmingsplan!

De gemeenteraad heeft op 6 juli jl. beleidsregels vastgesteld voor de toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Op basis van dit artikel kan de gemeente in bepaalde gevallen vrijstelling verlenen van bestemmingsplannen. Hierdoor kunnen bouwprojecten worden gerealiseerd die niet passen binnen een geldend bestemmingsplan, maar desondanks wel gewenst zijn.

Drie procedures
Na een recente wetswijziging zijn er feite drie soorten procedures waarmee vrijstelling kan worden verleend van bestemmingsplannen. Dit zijn:

· Een procedure voor grote projecten: De gemeenteraad kan vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan voor een te realiseren project. Dat project moet dan wel voorzien zijn van een goede ruimtelijke onderbouwing en ook de gedeputeerde staten moeten verklaren dat zij tegen het verlenen van vrijstelling geen bezwaar hebben (artikel 19 lid 1).
· Een procedure voor kleinere projecten: Burgemeester en wethouders kunnen vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan in door gedeputeerde staten aangegeven categorieën van gevallen (artikel 19 lid 2).

· Een procedure voor "kruimelgevallen": Burgemeester en wethouders kunnen eveneens vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan in bij algemene maatregel van bestuur aan te geven gevallen (artikel 19 lid
3).

Per zaak bekeken
Het gemeentebestuur zal per geval moeten bekijken welke procedure van toepassing is. Ook zal het gemeentebestuur per geval moeten beoordelen of er voldoende aanleiding is om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zoals gezegd heeft de raad hiervoor op 6 juli jl. een aantal criteria vastgesteld. Die criteria zijn voor iedereen na te lezen op de web site van de Gemeente Oegstgeest: www. Oegstgeest.nl. Ook zijn de regels en procedures vanaf volgende week maandag verkrijgbaar bij de centrale balie in de hal van het gemeentehuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie