Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS zendt huwelijk Bernhard jr. en Annette Sekrève live uit

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van : voorlichting NOS Radio en Televisie
d.d. : 4 juli 2000
Nr. : 218

NOS ZENDT HUWELIJK PRINS BERNHARD JR. EN ANNETTE SEKRÈVE RECHTSTREEKS UIT

De NOS-televisie doet op 6 en 8 juli a.s. rechtstreeks verslag van het huwelijk van prins Bernhard jr. en Annette Sekrève. Het burgerlijk huwelijk tussen de zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven en zijn a.s. vrouw vindt plaats op donderdag 6 juli in Paushuize in Utrecht. Twee dagen later vindt de kerkelijke inzegening plaats in de Domkerk, eveneens in Utrecht. De presentatie van beide uitzendingen is in handen van Maartje van Weegen.

Het burgerlijk huwelijk, dat plaatsvindt in de ambtswoning van de Utrechtse Commissaris van de Koningin, wordt voltrokken door de burgemeester van Utrecht, mevr. A.H. Brouwer-Korf. Van 11.15 tot 12.15 uur doet NOS-Actueel op TV2 rechtstreeks verslag van de huwelijksplechtigheid, die o.m. wordt bijgewoond door koningin Beatrix en prins Claus, premier Kok en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. De NOS-uitzending begint met de aankomst van de gasten. Daarna wordt verslag gedaan van de huwelijksvoltrekking. Na deze huwelijksvoltrekking is er een korte ontmoeting van het bruidspaar met de pers.

Twee dagen later, op 8 juli, vindt de kerkelijke inzegening van het huwelijk plaats. Ook hiervan doet NOS-Actueel, van 11.50-13.00 uur, op TV2 rechtstreeks verslag. Tijdens de dienst, die wordt geleid door ds. A. van der Meiden, wordt o.m. gezongen door prinses Christina, de tante van de bruidegom. Zo'n 600 genodigden zullen de dienst in de Utrechtse Domkerk bijwonen, onder wie premier Kok en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Na afloop van de dienst gaat het bruidspaar, gevolgd door familie en vrienden naar het Academiegebouw.

Ook op Radio 1 doet de NOS rechtstreeks verslag van de beide huwelijksplechtigheden.

De NOS-televisieuitzendingen over het burgerlijk huwelijk en de kerkelijke inzegening zijn ook rechtstreeks op internet te volgen op HYPERLINK www.nos.nl www.nos.nl. De hoogtepunten van beide huwelijksplechtigheden zijn nog twee weken via internet oproepbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie