Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland grossiert in goud op EK Powerliften

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Aan : sportredactie/nieuwsmedia
Betreft : Europese kampioenschappen powerliften
Nederlandse ploeg grossiert in goud op Europese kampioenschappen Powerliften.

Op dit ogenblik worden in het zeer warme Gyor (Hongarije) de Europese kampioenschappen powerliften gehouden voor dames en heren en bij de dames heeft Nederland reeds laten zien waarin een klein land groot kan zijn.

Even een snelle opsomming van de resultaten, 2x Europese kampioenen, 2x een zilveren medailles, een nieuw Europees record bankdrukken en de beste vrouwelijke liftster komt uit Nederland en in het landenklassement voor de dames ook nog eens een eerste plaats.

Als eerste twee dames( in de klasse tot 67,5 kg) komen de uit Noord Scharwoude afkomstige Aly Kiezer en de Alkmaarse Joke van der Meulen op het plankier, tussen deze twee dames is er altijd een felle, maar eerlijke strijd, en nu ook de strijd met de rest van Europa.

Dat beide dames in topvorm verkeren blijkt al gauw, na het eerste onderdeel kniebuigen staat Aly op de eerste plaats met 157,5 kg, gevolgd door Joke met 155 kg. en dan de rest van de deelnemers, tijdens het tweede onderdeel, het bankdrukken slaat Aly haar slag, Joke blijft steken op 80 kg. en Aly weet door te zetten naar 87,5 kg., maar wat gebeurt daar, een vierde beurt wordt aangevraagd door bondscoach Henk Keizer voor een aanval op het Europees record van 90 kg.

Het halter wordt geladen tot 90,5 kg. en met inzet van al haar kracht weet Aly Keizer een nieuw Europees record te vestigen.

Als bij het slotonderdeel, het deadliften ook door Aly wordt gewonnen met 170 kg. direct gevolgd door Joke met 165 kg. is de nieuwe Europees kampioen, Aly Keizer met een totaal van 415 kg, met een prachtige tweede plaats voor Joke van der Meulen met een totaal van 400 kg.

In de klasse tot 75 kg. wordt Nederland vertegenwoordigd door de uit het Limburgse Margraten afkomstige Mariet Spronk, een klasse atlete die het voorbeeld van Aly Keizer graag wil volgen en daarom ook zeer voortvarend van start gaat en de strijd moet aangaan met een aantal buitenlandse atleten, waaronder een aantal Duitse en Italiaanse. Toch weet Mariet, vooral met een hele goede bankdrukbeurt van 90 kg. gevolgd door een deadlift van 180 kg. de tweede Europese titel binnen te halen. Binnen de Nederlandse equipe gaat direct het gerucht de ronde, zou het mogelijk zijn om een derde titel binnen te halen, de druk op de schouder van Lizet van Schijndel, deelneemster in de klasse tot 82,5 kg. wordt groot.

Jammer genoeg is het kniebuigen van Lizet niet haar favoriete onderdeel en loopt zij hierdoor een niet meer te overbruggen achterstand op haar tegenstander, maar weet zij wel door haar doorzettingsvermogen een zilveren medaille te behalen op deze Europese kampioenschappen. Zoals al in de kop vermeld, twee Europese titels, twee zilveren medailles, een gouden team- medaille en een eretitel voor een van de dames, volgens de beide bondscoaches Henk Keizer en Ferry van der Meulen moeten de heren het maar nadoen, want een goed voorbeeld doet goed volgen.
C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftbond
Nicolaas Maeskade 18

2251 XV Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie