Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lost Boys Incubator helpt startende Internetbedrijven

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lost Boys Incubator helpt startende Internetbedrijven

Financiering, huisvesting en adviesdiensten gedurende de eerste fase

Amsterdam, 6 juli 2000 - Team Lost Boys BV, een toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van nieuwe media en Internet, maakt de start bekend van Lost Boys Incubator. Lost Boys Incubator helpt startende Internetondernemingen met financiering, huisvesting, advies en praktische hulp op alle denkbare terreinen, (zoals strategie, marketing, technologie, recrutering, juridische zaken, en het opzetten van een relatienetwerk). In tegenstelling tot participatiemaatschappijen richt Lost Boys Incubator zich met name op Internet start-ups die zich in de allereerste fase bevinden.

Start-ups hebben in deze fase vaak behoefte aan meer dan alleen financiële ondersteuning. Kantoorruimte, gedegen adviezen, contacten, een goede website en ondersteuning bij het bouwen van systemen zijn zeer belangrijk gedurende deze beginfase. Dankzij jarenlange ervaring met Internet-ondernemerschap weet Lost Boys Incubator precies waar de knelpunten liggen en hoe deze het beste kunnen worden opgelost.

Lost Boys Incubator richt zich vooral op jonge, talentvolle en enthousiaste mensen die reeds in het aanlooptraject naar een nieuwe onderneming een professioneele en op succes gerichte zijnzakelijke instelling demonstreren. Het enthousiasme van de medewerkers vanDe atmosfeer binnen de Lost Boys Incubator wordt gekenmerkt door creativiteit en snelheid. In combinatie met de gedegen adviezen van de adviseurs en de praktische hulp vanuit Lost Boys wordt hiermee een zakelijke werkomgeving gecreëerd waarin een startende ondernemer op alle mogelijke manieren wordt gestimuleerd en begeleid.

Het is voor een start-up van het grootste belang dat de initiatiefnemers hun ideeën zo snel mogelijk kunnen omzetten in daadwerkelijke diensten en producten. Een startende ondernemer die zich bij Lost Boys Incubator aanmeldt, krijgt binnen zeer korte tijd uitsluitsel over het aangaan van een overeenkomst. Bij een positief besluit worden snel de volgende stappen gezet en voorziet Incubator in de middelen en de steun die nodig zijn om van start te gaan. De Incubator zorgt voor een startfinanciering die varieert van
50.000 tot 250.000 euro, voor een minderheid van de aandelen in de start-up. Lost Boys Incubator gaat uit van een ondersteuningsperiode van gemiddeld zes maanden. Daarna helpt Lost Boys Incubator moet de onderneming in staat zijn om zelfstandigom verder te groeien, eventueel meestal met ondersteuning van een traditionele participatiemaatschappij. Lost Boys Incubator zorgt voor een startfinanciering die varieert van 50.000 tot 250.000 euro.
Professionele ondersteuning
Ondernemers die een overeenkomst aangaan met Lost Boys Incubator zijn niet gebonden aan vaste partners voor adviezen, oplossingen of ondersteuning. In onderling overleg wordt gezocht naar de beste partij en de meest gunstige partner. Als specialist in Internet en nieuwe media kan het moederbedrijf Lost Boys direct professionele ondersteuning bieden bij de realisatie van bijvoorbeeld netwerkinfrastructuren, websites en marketingmaterialen. Ter versterking van de onderlinge band tussen ondernemers heeft de Incubator het Venture Share Fund in het leven geroepen. Dit fonds stelt de ondernemers in staat kleine deelnemingen (5 procent) in elkaars bedrijven te verwerven. Dit versterkt niet alleen de onderlinge interesse maar stimuleert het ook te leren van elkaars ervaringen.

NedCargo.Com
Lost Boys Incubator heeft inmiddels de eerste reeks van start-ups onder haar hoede genomen, waaronder NedCargo.com, de eerste Europeseeen innovatieve online-marktplaats op het gebied van logistiek. Diederik Antvelink, directeur van NedCargo.com: "We zijn via een kennis in contact gekomen met Lost Boys Incubator en dat klikte direct. Na een aantal maanden met dit idee te hebben rondgelopen, waren we hard op zoek naar financiering en andere ondersteuning. Traditionele venture capital-fondsen zijn echter niet snel geneigdin staat een onderneming te helpen bouwen die zich nog in dit prille stadium bevindt. Lost Boys Incubator biedt ons precies wat we nodig hebben om de eerste maanden door te komen: startkapitaal, kantoorruimte, deskundige zakelijke en juridische adviezen en een goed ontwikkeld relatienetwerk. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over de technische know-how om een Internetbedrijf zoals NedCargo.com fysiek op te zetten, met een professionele website en de benodigde software-oplossingen. In Daardoor kunnen we al in oktober gaan we van start, en ik ben er volledig van overtuigd dat het een enorm succes wordt."

QuickScan
Een andere start-up is een initiatief van INSEAD -MBA-student Matthijs Baan, dat die onder de werknaam 'QuickScan' bezig is met het opzetten van een interactief researchbureauonderneming dat maatwerk een vernieuwende dienst levert kan leveren op het gebied van Internet-consumentenonderzoek. "De combinatie van Quickscan met Lost Boys gaat ervoor zorgen dat Internetbedrijven diensten kunnen aanbieden die volledig zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van de consument. Wij leveren de informatie die nodig is om het dienstenaanbodom Iinternetprodukcten precies zo te ontwerpen als de klant ze wil hebben. optimaal aan te scherpen, terwijl Lost Boys neemt een deel van de feitelijke realisatie voor zijn rekening neemt, en is. D daarnaast is Lost Boys voor ons natuurlijk een uitstekend kanaal naar potentiële klanten," zegt Matthijs Baan, directeur van QuickScan. "Dankzij de steun van Lost Boys Incubator zijn we in staat om een goede start te maken, met de nodige financiering en alle mogelijke steun en adviezen."
Volgens Michiel Mol, CEO van Team Team Lost Boys BVBNV, zijn dekomen veel plannen voor Lost Boys Incubator voortgekomen uit de eigen organisatie. "Er ontstaan vanuit onze eigen groep medewerkers veel uitstekende business-ideeën die absoluut de moeite waard zijn om verder uit te werken," aldus Mol. "In die vroege fase is het echter niet gemakkelijk om de juiste financiering te vinden en behoren kantoorruimte, professioneel advies en praktische hulp tot de 'primaire behoeften'. Met Lost Boys Incubator willen we start-ups juist gedurende die eerste moeilijke fase steunen."

Roel Pieper, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lost Boys: "Lost Boys stapt als een van de eerste bedrijven met een incubator in de markt voor nieuwe media. Er zijn nog maar zeer weinig spelers met dezelfde focus op nieuwe media als Lost Boys."

Dochteronderneming
Lost Boys Incubator is een volle dochteronderneming van Team Team Lost Boys BBVNV, en het management en medewerkers van Lost Boys Incubator zijn mede-aandeelhouder van de Incubator. Lost Boys Incubator onderhoudt nauwe contacten met meerdere participatiemaatschappijen en banken, waaronder Goldman Sachs, UBS Capital, 3i, Morgan Stanley Private Equity, ABN AMRO VC, Geocapital JPMorgan, Greenfielden, Catalyst en Advent.
Tot de Commissie van Advies van Lost Boys Incubator behoren onder andere Michiel Mol, CEO van Lost Boys, Kevin Smith, Director UBS Capital London, Dough Laughlean, voormalig manager van Cisco Europa en Aziëoprichter van Digital People, Thomas Flatt, President E-business Division Swisscom en Ernest Meyer Swantee, partner van De Braauw Linklaters & Alliance.

De organisatie is gevestigd in een monumentaal pandaan het IJ, aan de Westerdoksdijk in Amsterdam, waar ook de door Incubator ondersteunde start-ups hun kantoorruimte hebben.

Over Lost Boys Incubator
Lost Boys Incubator biedt startende Internet-bedrijven financiering, huisvesting, toegang tot site en systeembouw en advies op het gebied van strategie, marketing, en recrutering,. Lost Boys Incubator is een dochteronderneming van Team Lost Boys BNV. Roel Pieper is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lost Boys . Lost Boys Incubator onderhoudt nauwe contacten met meerdere participatiemaatschappijen en banken, waaronder UBSCapital, 3i, Goldman Sachs, Morgan Stanley Private Equity, ABN AMRO VC, JPMorgan, Catalyst, Greenfield en Advent. De organisatie is gevestigd in Amsterdam in een pand aan het IJ aan de Westerdoksdijk. Voor meer informatie: www.lostboys.incubator.com

Over Lost Boys
Team Lost Boys BV biedt innovatieve en creatieve oplossingen op het gebied van new media en Internet, zoals de ontwikkeling van websites, client-server (Internet)applicaties, cd-roms, computerspellen en andere interactieve toepassingen. Sinds de oprichting in 1993 is Lost Boys uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met 350 medewerkers en vestigingen in Amsterdam en Barcelona. Tot de klanten behoren bedrijven zoals Philips, Shell, KPN, Disney en Endemol. Voor meer informatie: www.lostboys.com.
Contactpersonen voor de pers:
Lost Boys Incubator, Ebel Kemeling, tel. 020 4227422 Of,
Team Lost Boys BV, Sytske Hermans, tel. 020 5356161 Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel. 023 5628208

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...