Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lost Boys Incubator helpt startende Internetbedrijven

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Lost Boys Incubator helpt startende Internetbedrijven

Financiering, huisvesting en adviesdiensten gedurende de eerste fase

Amsterdam, 6 juli 2000 - Team Lost Boys BV, een toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van nieuwe media en Internet, maakt de start bekend van Lost Boys Incubator. Lost Boys Incubator helpt startende Internetondernemingen met financiering, huisvesting, advies en praktische hulp op alle denkbare terreinen, (zoals strategie, marketing, technologie, recrutering, juridische zaken, en het opzetten van een relatienetwerk). In tegenstelling tot participatiemaatschappijen richt Lost Boys Incubator zich met name op Internet start-ups die zich in de allereerste fase bevinden.

Start-ups hebben in deze fase vaak behoefte aan meer dan alleen financiële ondersteuning. Kantoorruimte, gedegen adviezen, contacten, een goede website en ondersteuning bij het bouwen van systemen zijn zeer belangrijk gedurende deze beginfase. Dankzij jarenlange ervaring met Internet-ondernemerschap weet Lost Boys Incubator precies waar de knelpunten liggen en hoe deze het beste kunnen worden opgelost.

Lost Boys Incubator richt zich vooral op jonge, talentvolle en enthousiaste mensen die reeds in het aanlooptraject naar een nieuwe onderneming een professioneele en op succes gerichte zijnzakelijke instelling demonstreren. Het enthousiasme van de medewerkers vanDe atmosfeer binnen de Lost Boys Incubator wordt gekenmerkt door creativiteit en snelheid. In combinatie met de gedegen adviezen van de adviseurs en de praktische hulp vanuit Lost Boys wordt hiermee een zakelijke werkomgeving gecreëerd waarin een startende ondernemer op alle mogelijke manieren wordt gestimuleerd en begeleid.

Het is voor een start-up van het grootste belang dat de initiatiefnemers hun ideeën zo snel mogelijk kunnen omzetten in daadwerkelijke diensten en producten. Een startende ondernemer die zich bij Lost Boys Incubator aanmeldt, krijgt binnen zeer korte tijd uitsluitsel over het aangaan van een overeenkomst. Bij een positief besluit worden snel de volgende stappen gezet en voorziet Incubator in de middelen en de steun die nodig zijn om van start te gaan. De Incubator zorgt voor een startfinanciering die varieert van
50.000 tot 250.000 euro, voor een minderheid van de aandelen in de start-up. Lost Boys Incubator gaat uit van een ondersteuningsperiode van gemiddeld zes maanden. Daarna helpt Lost Boys Incubator moet de onderneming in staat zijn om zelfstandigom verder te groeien, eventueel meestal met ondersteuning van een traditionele participatiemaatschappij. Lost Boys Incubator zorgt voor een startfinanciering die varieert van 50.000 tot 250.000 euro.
Professionele ondersteuning
Ondernemers die een overeenkomst aangaan met Lost Boys Incubator zijn niet gebonden aan vaste partners voor adviezen, oplossingen of ondersteuning. In onderling overleg wordt gezocht naar de beste partij en de meest gunstige partner. Als specialist in Internet en nieuwe media kan het moederbedrijf Lost Boys direct professionele ondersteuning bieden bij de realisatie van bijvoorbeeld netwerkinfrastructuren, websites en marketingmaterialen. Ter versterking van de onderlinge band tussen ondernemers heeft de Incubator het Venture Share Fund in het leven geroepen. Dit fonds stelt de ondernemers in staat kleine deelnemingen (5 procent) in elkaars bedrijven te verwerven. Dit versterkt niet alleen de onderlinge interesse maar stimuleert het ook te leren van elkaars ervaringen.

NedCargo.Com
Lost Boys Incubator heeft inmiddels de eerste reeks van start-ups onder haar hoede genomen, waaronder NedCargo.com, de eerste Europeseeen innovatieve online-marktplaats op het gebied van logistiek. Diederik Antvelink, directeur van NedCargo.com: "We zijn via een kennis in contact gekomen met Lost Boys Incubator en dat klikte direct. Na een aantal maanden met dit idee te hebben rondgelopen, waren we hard op zoek naar financiering en andere ondersteuning. Traditionele venture capital-fondsen zijn echter niet snel geneigdin staat een onderneming te helpen bouwen die zich nog in dit prille stadium bevindt. Lost Boys Incubator biedt ons precies wat we nodig hebben om de eerste maanden door te komen: startkapitaal, kantoorruimte, deskundige zakelijke en juridische adviezen en een goed ontwikkeld relatienetwerk. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over de technische know-how om een Internetbedrijf zoals NedCargo.com fysiek op te zetten, met een professionele website en de benodigde software-oplossingen. In Daardoor kunnen we al in oktober gaan we van start, en ik ben er volledig van overtuigd dat het een enorm succes wordt."

QuickScan
Een andere start-up is een initiatief van INSEAD -MBA-student Matthijs Baan, dat die onder de werknaam 'QuickScan' bezig is met het opzetten van een interactief researchbureauonderneming dat maatwerk een vernieuwende dienst levert kan leveren op het gebied van Internet-consumentenonderzoek. "De combinatie van Quickscan met Lost Boys gaat ervoor zorgen dat Internetbedrijven diensten kunnen aanbieden die volledig zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van de consument. Wij leveren de informatie die nodig is om het dienstenaanbodom Iinternetprodukcten precies zo te ontwerpen als de klant ze wil hebben. optimaal aan te scherpen, terwijl Lost Boys neemt een deel van de feitelijke realisatie voor zijn rekening neemt, en is. D daarnaast is Lost Boys voor ons natuurlijk een uitstekend kanaal naar potentiële klanten," zegt Matthijs Baan, directeur van QuickScan. "Dankzij de steun van Lost Boys Incubator zijn we in staat om een goede start te maken, met de nodige financiering en alle mogelijke steun en adviezen."
Volgens Michiel Mol, CEO van Team Team Lost Boys BVBNV, zijn dekomen veel plannen voor Lost Boys Incubator voortgekomen uit de eigen organisatie. "Er ontstaan vanuit onze eigen groep medewerkers veel uitstekende business-ideeën die absoluut de moeite waard zijn om verder uit te werken," aldus Mol. "In die vroege fase is het echter niet gemakkelijk om de juiste financiering te vinden en behoren kantoorruimte, professioneel advies en praktische hulp tot de 'primaire behoeften'. Met Lost Boys Incubator willen we start-ups juist gedurende die eerste moeilijke fase steunen."

Roel Pieper, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lost Boys: "Lost Boys stapt als een van de eerste bedrijven met een incubator in de markt voor nieuwe media. Er zijn nog maar zeer weinig spelers met dezelfde focus op nieuwe media als Lost Boys."

Dochteronderneming
Lost Boys Incubator is een volle dochteronderneming van Team Team Lost Boys BBVNV, en het management en medewerkers van Lost Boys Incubator zijn mede-aandeelhouder van de Incubator. Lost Boys Incubator onderhoudt nauwe contacten met meerdere participatiemaatschappijen en banken, waaronder Goldman Sachs, UBS Capital, 3i, Morgan Stanley Private Equity, ABN AMRO VC, Geocapital JPMorgan, Greenfielden, Catalyst en Advent.
Tot de Commissie van Advies van Lost Boys Incubator behoren onder andere Michiel Mol, CEO van Lost Boys, Kevin Smith, Director UBS Capital London, Dough Laughlean, voormalig manager van Cisco Europa en Aziëoprichter van Digital People, Thomas Flatt, President E-business Division Swisscom en Ernest Meyer Swantee, partner van De Braauw Linklaters & Alliance.

De organisatie is gevestigd in een monumentaal pandaan het IJ, aan de Westerdoksdijk in Amsterdam, waar ook de door Incubator ondersteunde start-ups hun kantoorruimte hebben.

Over Lost Boys Incubator
Lost Boys Incubator biedt startende Internet-bedrijven financiering, huisvesting, toegang tot site en systeembouw en advies op het gebied van strategie, marketing, en recrutering,. Lost Boys Incubator is een dochteronderneming van Team Lost Boys BNV. Roel Pieper is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lost Boys . Lost Boys Incubator onderhoudt nauwe contacten met meerdere participatiemaatschappijen en banken, waaronder UBSCapital, 3i, Goldman Sachs, Morgan Stanley Private Equity, ABN AMRO VC, JPMorgan, Catalyst, Greenfield en Advent. De organisatie is gevestigd in Amsterdam in een pand aan het IJ aan de Westerdoksdijk. Voor meer informatie: www.lostboys.incubator.com

Over Lost Boys
Team Lost Boys BV biedt innovatieve en creatieve oplossingen op het gebied van new media en Internet, zoals de ontwikkeling van websites, client-server (Internet)applicaties, cd-roms, computerspellen en andere interactieve toepassingen. Sinds de oprichting in 1993 is Lost Boys uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met 350 medewerkers en vestigingen in Amsterdam en Barcelona. Tot de klanten behoren bedrijven zoals Philips, Shell, KPN, Disney en Endemol. Voor meer informatie: www.lostboys.com.
Contactpersonen voor de pers:
Lost Boys Incubator, Ebel Kemeling, tel. 020 4227422 Of,
Team Lost Boys BV, Sytske Hermans, tel. 020 5356161 Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel. 023 5628208

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie