Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College R'dam wil aan nieuwe opzet Asklepion meewerken

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


College wil aan nieuwe opzet Asklepion meewerken

De Rotterdamse Gemeenteraad besloot in oktober 1996 een bedrag van fl. 12 miljoen voor de realisatie van Asklepion te reserveren onder de voorwaarde dat de rest van de benodigde financiële middelen door het bedrijfsleven en de private sector bijeen zou worden gebracht. Asklepion wordt een toeristische attractie aan de Leuvehaven rondom het thema gezondheid en het menselijk lichaam. Een dergelijke attractie past binnen het gemeentelijke beleid de stad attractiever te maken en is een stimulans voor het medisch cluster in de stad.

Inmiddels hebben veranderende inzichten ertoe geleid , dat de beoogd exploitant de heer W.J. Sijthoff de opzet heeft verbreed, zodat beter aan de oorspronkelijke doelstelling kan worden voldaan. Het College van B. en W. spreekt nogmaals zijn waardering uit voor het project en herhaalt bereid te zijn tot verdere medewerking. Het College van B. en W. is in beginsel bereid om medewerking te verlenen aan de door Sijthoff beoogde nieuwe verbrede opzet. Sijthoff zal de hiervoor benodigde extra financiële middelen zelf inbrengen. Daarnaast worden extra bijdragen gevraagd van sponsoren.
Om een raadsbesluit te kunnen nemen over de gemeentelijke medewerking aan de gewijzigde opzet van Asklepion is echter een reëel perspectief nodig op het binnenhalen van de sponsorinkomsten en meer informatie over de exploitatieopzet.
Aan de heer Sijthoff en de Asklepion Exploitatie Maatschappij is gevraagd deze informatie uiterlijk voor 1 oktober 2000 te verschaffen. Hierna zal de gemeenteraad nog dit jaar besluiten over haar aandeel in de gewijzigde opzet van het project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie