Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft geeft Commerce Server 2000 bèta vrij voor klanten

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft geeft Commerce Server 2000 bèta vrij voor klanten

Compleet e-commerce systeem biedt snellere time-to-market en krachtige analysemogelijkheden; brede ondersteuning van partners

Schiphol-Rijk/Brussel, 6 juli 2000 - Microsoft maakt bekend dat de bètaversie van Microsoft Commerce Server 2000 nu beschikbaar is voor test- en evaluatiedoeleinden. Commerce Server 2000, een vergaande upgrade van Site Server 3.0 Commerce Edition, is geheel ontworpen voor de volgende generatie e-business. Het product beschikt over vele nieuwe mogelijkheden voor personificatie, gebruikers- en catalogusbeheer, alsmede geavanceerde analysefuncties. Microsoft en haar partners kondigen tevens een reeks compatibele producten aan, die voortbouwen op en nauw integreren met Commerce Server 2000, op het gebied van content management en zakelijke analyses. De uiteindelijke versie van het product wordt dit najaar verwacht.

'time-to-market' bij het bouwen van op maat gemaakte, effectieve e-commerce verkoopoplossingen die het klanten zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken om producten of diensten te kopen. Ook voorziet het product managers van geavanceerde beslissingsondersteunende hulpmiddelen en een betere controle over de online onderneming. Commerce Server is een geïntegreerd onderdeel van het Microsoft Windows DNA 2000-platform en is een zeer schaalbare oplossing waarmee klanten sneller online kunnen gaan, hun bestaande interne en partnerapplicaties kunnen integreren en hun online onderneming kunnen uitbreiden voor het stimuleren van herhalingsaankopen alsmede het vormen van nauwere zakenrelaties.

"De nieuwe mogelijkheden van Commerce Server stellen site managers in staat de verkoopkant van hun Business-to-Business of Business-to-Consumer sites efficiënt te beheren, terwijl de effectiviteit van de site wordt verbeterd en continu wordt gecontroleerd," zegt Paul Flessner, vice president of Windows DNA and Web Services Development bij Microsoft.

Compleet systeem geoptimaliseerd voor e-commerce applicaties Commerce Server 2000 is ontworpen met het oog op maximale flexibiliteit en uitbreidbaarheid. Het biedt de faciliteiten voor e-business transacties, met systemen voor het samenstellen van gebruikersprofielen, flexibele transactieverwerking en doelgerichte marketing. Dit alles is geïntegreerd in een compleet fundament dat geheel kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een online-onderneming.

Tot de nieuwe kenmerken behoren:

· Profiling System en Targeting System - maken het profileren en beheren van klanten en partners mogelijk, alsmede geavanceerde personificatie en doelgerichte marketingcampagnes (bijvoorbeeld advertenties, direct mail en cross- en up-selling). Hiermee kunnen one-to-one marketinginitiatieven worden ontplooid, waarbij gebruikers informatie krijgen aangeboden die het meest relevant voor hen is, op basis van persoonlijke voorkeuren, bedrijfsprocessen en door het systeem gegenereerde aanbevelingen.

· Product Catalog System - beheert producten en diensten, en biedt faciliteiten voor het vaststellen van speciale prijzen, snelle zoekmogelijkheden en het uitwisselen van catalogusinformatie met handelspartners.

· Business Processing Pipelines System - voorziet in een uitbreidbaar raamwerk voor het definiëren en verbinden van de verschillende stadia van bedrijfsprocessen, voor geoptimaliseerde orderverwerkingssystemen, advertentiecampagnes, merchandising, content selectie en andere processen.
Snellere realisatietijd van op maat gemaakte e-commerce oplossingen Microsoft heeft in Commerce Server 2000 tools en kant-en-klare zakelijke componenten opgenomen waarmee klanten snel live kunnen gaan met een dynamische e-commerce site. Ontwikkelaars hoeven deze componenten niet zelf te creëren. Twee 'Solution Sites', die met het product worden meegeleverd, integreren alle kerncomponenten van Commerce Server 2000 voor retail- of toeleverancier-scenario's. Deze startapplicaties bieden een volledig geïntegreerd fundament om het product te evalueren, snel met de ontwikkeling te beginnen, ze te configureren en aan te passen aan de wensen van de klant.

De systeemintegratie wordt verzorgd door BizTalk Server, terwijl integratie met hostsystemen mogelijk is door middel van Host Integration Server. In samenwerking met vakexperts heeft Microsoft een aantal componenten en applicaties gecreëerd die gekoppeld kunnen worden aan de Commerce Server
2000-architectuur. Door zowel een compleet platform en applicatie-raamwerk als vooraanstaande oplossingen van partners aan te bieden, hebben klanten een grote mate van flexibiliteit bij het implementeren van e-business oplossingen voor hun specifieke behoeften.

Business Desk biedt commerciële managers betere controle Bij Commerce Server 2000 wordt iedere interactie van een klant ingevoerd in het nieuwe Business Analytics System, dat managers voorziet van meer inzicht en controle over de sites. Met de nieuwe Business Desk kunnen commerciële managers de inhoud van een site gemakkelijk en snel aanpassen, zonder dat hiervoor technische kennis vereist is en zonder dat dit hoeft het worden gedelegeerd aan web-specialisten. Het systeem gaat veel verder dan eenvoudige informatie over het 'klikgedrag' van bezoekers op een website. Het voorziet in geavanceerde ondersteuning bij het nemen van beslissingen, door sales- en marketingmanagers een volledig overzicht van hun onderneming te geven, via data warehousing, data mining en een dynamische, op OLAP (OnLine Analytical Processing) gebaseerde rapportagefaciliteit die nauw geïntegreerd is met Microsoft SQL Server. Op basis van deze gegevens kunnen deze managers zelf snel de juiste actie ondernemen, door bijvoorbeeld doelgerichte marketingcampagnes op te zetten of aan te passen, of gebruikersprofielen en productcatalogi bij te werken. Het resultaat is vergaand gepersonifieerde en relevante content die klantloyaliteit opbouwt doordat het zich voortdurend aanpast aan de veranderende behoeften van de klant.

Uitbreidingen van partners
Dankzij de bekendheid met het Windows DNA 2000-platform en de brede acceptatie van Site Server Commerce Edition - met name onder de top-online winkelsites - kunnen klanten van Commerce Server 2000 bouwen op een sterk partnerkanaal bij het ontwikkelen, ontwerpen, integreren, uitbreiden of hosten van business-to-business (B2B) of business-to-consumer (B2C) e-commerce oplossingen. Dit betekent dat Commerce Server-gebruikers de beschikking hebben over een groot aanbod aan oplossingen en diensten. Een aantal van deze strategische partners hebben producten geannonceerd die voortbouwen op en integreren met Commerce Server 2000:
Content Management:

· Content Express van Interwoven is een laagdrempelige oplossing voor content-management, met ondersteuning voor het invoeren van content door middel van sjablonen, voorgedefinieerde werkstromen, versiebeheer en rollback.

Bedrijfsanalyse:

· ProClarity van Knosys breidt de analytische capaciteiten van Commerce Server 2000 uit met de mogelijkheid om analyses van alle andere onderdelen van de organisatie onder één noemer te brengen, van webdata tot financiële gegevens en bestaande klanteninformatie:
"Klanten beschikken met Commerce Server 2000 over een oplossing waarmee ze niet alleen op een flexibele en snelle wijze zaken kunnen doen via e-commerce, maar die hen tevens voorziet van uitgebreide informatie over het klantgedrag en de prestaties van de site," zegt Johan Pellicaan, Managing Director voor Knosys Europe. "Met ons product ProClarity worden deze capaciteiten verder uitgebouwd, zodat informatie die voorheen moeilijk te vinden was, nu zeer snel en effectief zichtbaar wordt. Daarmee spaart het management kostbare tijd uit."

· Harmony Software levert Key Performance Indicators (KPI's) die klanten voorziet van kritische informatie om in real-time gefundeerde e-business beslissingen te nemen;

· Visual Insights integreert geavanceerde e-business analyses en rapporten met de targeting- en campagnemanagement-functies van Commerce Server 2000. Dit betekent dat ondernemingen hun analyses direct kunnen omzetten in acties.

Beschikbaarheid
Ontwikkelaars en klanten kunnen zich op de volgende site aanmelden voor de bèta van Commerce Server 2000, die binnen twee weken verwacht wordt: www.microsoft.com/commerceserver/prodinfo/beta.asp. De uiteindelijke versie van het product wordt dit najaar verwacht.
Meer informatie over Commerce Server 2000 is te vinden op: www.microsoft.com/commerceserver/
Meer informatie over Microsoft BizTalk Server is te vinden op: www.microsoft.com/biztalk/
Meer informatie over het BizTalk-initiatief is te vinden op www.biztalk.org.
Windows DNA 2000 en Commerce Server 2000
Windows DNA 2000 is Microsofts platform voor het snel bouwen en implementeren van de volgende generatie e-commerce-, line-of-business- en web-oplossingen, die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden met klanten, partners en bestaande applicaties. Naast Windows 2000, behoren tot het Windows DNA 2000-platform: SQL Server, Commerce Server, BizTalk Server, Application Center, Host Integration Server, Exchange Server en Visual Studio. Dankzij de integratie met de rest van het Windows DNA-platform zorgt Commerce Server 2000 voor eenvoudiger beheer van applicaties, ook in zeer grote, gedistribueerde omgevingen.
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 -
704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie