Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advies Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Advies Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa overhandigd aan Staatssecretaris

Assen, 6 juli 2000
Persberichtnummer 00-059De Regionale Adviescommissie Drentsche Aa heeft in opdracht van de Staatssecretaris van LNV een advies opgesteld, waarin de uitgangspunten voor een nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa zijn omschreven. Kernpunten zijn: samenwerking, samenhang en vernieuwing.

Vanmorgen heeft Staatssecretaris Geke Faber, van het Ministerie van LNV het adviesrapport in ontvangst genomen. Het rapport werd aangeboden door commissievoorzitter, de heer Van 't Land. Ondanks verschillende belangen en inzichten is de commissie er in geslaagd een gezamenlijk doel te formuleren, een uitgangspunt voor de toekomst.
Zo is men voor behoud van het eigen karakter van het landschap, het eigentijdse beek- en esdorpenlandschap. Een landschap met een duidelijke samenhang tussen de verschillende functies. De commissie adviseert verder dat voor behoud van het karakter de verschillende gebruiksfuncties zich moeten kunnen ontwikkelen en vernieuwen. Het landschap vormt hierbij de basis.
Het rapport meldt ook de voordelen van samenwerking. Naast dat gebruikers en bewoners betrokken zijn bij planvorming kunnen ook de beschikbare middelen worden gebundeld. Bovendien is er met een nationaal landschap meer mogelijk op het gebied van voorlichting en educatie.
Ook wordt geadviseerd om, ter voorbereiding van het nationaal landschap, een regionale voorbereidingscommissie in te stellen. Deze dient op basis van het rapport samen met de gebruikers en bewoners van het gebied een beheers-, inrichtings- en ontwikkelingsplan op te stellen. Het Ministerie van LNV zal uiteindelijk aangeven of het nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa wordt ingesteld. Dit besluit valt in de loop van het jaar 2002.
De naam 'nationaal beek- en esdorpenlandschap' is af

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie