Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terugblik overleg 'Stenen en Ovens' Wijk bij Duurstede

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wijk bij Duurstede

Gemeente nieuws

Terugblik op het tweede werkgroepoverleg "Stenen en Ovens" Gemeente Wijk bij Duurstede
Donderdag 6 juli jl. heeft in het stadskantoor van Wijk bij Duurstede het tweede werkgroepoverleg over "Duurzaam Veilig" inrichten van de "Stenen en Ovens" plaatsgevonden. In dit overleg zijn diverse oplossingen behandeld die door de werkgroep gedragen worden, zoals bijvoorbeeld: meer verlichting, duidelijker materiaalkeuze onderscheid tussen fiets- en voetpad, 30km/u-poort bij ingangen van de wijk (invoering 30 km/u zone), indien haalbaar het instellen dat alleen in vakken geparkeerd mag worden, aanbrengen verkeersremmers, op kruisingen vervangen van asfalt door stenen, zodat de gelijkwaardigheid van de kruising duidelijker wordt, bereikbaarheid en toegankelijkheid voor gehandicapten waarborgen, groenstructuur handhaven (waar nodig bomen rooien), wortelopdruk straatwerk aanpakken, waar nodig straatnaamborden verplaatsen en te zijner tijd alle borden vervangen door een nieuw straatnaamaanduidingssysteem.
Herstraten
Wat betreft het herstaten van de Stenen en Ovens worden twee mogelijkheden onderzocht. Bekeken wordt of het herstraten in één jaar gedaan kan worden, of dat het noodzakelijk is dit over meerdere jaren te verspreiden. In het derde overleg zal hierover een voorstel worden gedaan. Tenslotte zal in een derde werkgroepoverleg het definitieve plan worden voorgesteld. Dit plan zal vervolgens ter inzage worden gelegd voor de overige bewoners van de Stenen & Ovens met daaraan gekoppeld een inspraakavond die in het teken staat van de presentatie van dit plan. Ook zullen B&W en de gemeenteraad het plan moeten goedkeuren.

Tot slot willen wij benadrukken dat de groenstructuur niet zal veranderen door ingrepen in het kader van dit project. Wilt u hierover nader geïnformeerd worden, dan kunt u contact opnemen met Erik Valkenburg, tel 0343 595616 of Robert 't Hoen, tel. 0343 595617.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie