Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewoner AZC Heerenveen bij maquetteproject Samen Werk

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofdpagina Cracktate nijs Besluitenlijsten B&W Terug

P E R S B E R I C H T

Heerenveen, 6 juli 2000.

Bewoner AZC Heerenveen betrokken bij maquetteproject Samen Werk

Sinds enige tijd werkt bij het maquetteproject van de stichting Samen Werk de heer Faiz Ruzzok uit Irak, bewoner van het asielzoekerscentrum Heerenveen. Hij heeft een maquette gebouwd van het AZC op een schaal van 1:100 en een interieur van een woonunit op schaal 1:50. Omdat er behoefte was bij het AZC Heerenveen om asielzoekers vrijwillig werkervaring te laten opdoen, hebben zich diverse bewoners van het centrum gemeld voor projecten van de stichting Samen Werk. De stichting voert projecten uit om jongeren, langdurig werklozen en uitkeringsgerechtigden werkervaring te laten opdoen.

De heer Ruzzok heeft enkele maanden intensief aan de schaalmodellen gewerkt. Hij zal de maquettes officieel overhandigen aan de waarnemend directeur van het AZC Peter Bandringa. Dat gebeurt op woensdag 12 juli aanstaande om 11.00 uur in de vergaderzaal van het AZC.

Inmiddels bouwt de heer Ruzzok enthousiast mee aan de maquette Heerenveen anno 1830 die tentoongesteld staat in het museum Willem van Haren.NB

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie