Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nader onderzoek strafbare feiten na vuurwerkramp Enschede

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Almelo, 6 juli 2000

Nader onderzoek nodig naar strafbare feiten in rampgebied

Het Openbaar Ministerie Almelo heeft de dagvaardingen tegen twee asielzoekers die ervan verdacht worden dat zij na de ramp in Enschede misbruik gemaakt hebben van de voorzieningen, ingetrokken. Het Openbaar Ministerie heeft meer informatie nodig over de wijze waarop de intake bij de gemeente verlopen is om eventuele oplichting te kunnen bewijzen. Vast is komen te staan dat de mannen geen recht hadden op de verstrekte goederen, omdat zij ten tijde van de ramp niet ingeschreven stonden als inwoner van de gemeente Enschede. Nader onderzoek moet uitwijzen of de mannen deze goederen inderdaad onder valse voorwendselen verkregen hebben.

Ook de dagvaardingen tegen twee freelance (foto-)journalisten die door de noodafzetting braken, zijn ingetrokken. Hier zal nader onderzoek moeten uitwijzen of de journalisten zich niet alleen schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de noodverordening (waarvoor zij voor de kantonrechter gedaagd kunnen worden), maar ook aan het negeren van een bevel van een opsporingsambtenaar (een misdrijf waarvoor zij voor de politierechter gedaagd kunnen worden).

De politierechter behandelt maandag 10 juli om 15.30 uur de zaak tegen een man en een vrouw, die zich schuldig gemaakt zouden hebben aan misbruik van de hulpregelingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie