Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten gemeente Baarn

Datum nieuwsfeit: 06-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Week 28 - 6 juli t/m 12 juli 2000

RAADSLID PVDA VERTROKKEN

In september vorig jaar legde hij de eed af, Rocco Lo Bianco. Hij nam toen de plaats in van R. Sebök, die zijn werk voor de Gemeenteraad niet meer kon combineren met zijn drukke dagelijkse werkzaamheden.. Tijdens de deze week gehouden commissievergadering algemeen bestuurlijke zaken maakte de fractievoorzitter van de PvdA bekend, dat de heer Lo Bianco het besluit had genomen te vertrekken. Als redenen werden genoemd: verandering in werkomstandigheden en recent vaderschap. Het is nog niet bekend wie de heer Lo Bianco zal gaan opvolgen.

KOETSHUIS MADOERA MONUMENT?

Als het aan Burgemeester en wethouders van Baarn ligt wel. De eigenaar, de stichting Willie Crommelin Scholten, is er tegen. Men is bang, dat het pand als monument niet verkocht zal worden. Bovendien is er, sinds de sloop van villa Java, geen enkele binding meer met de omgeving en staat Madoera er verloren bij. De Stichting vindt ook, dat het koetshuis te weinig kwaliteiten zou hebben om opde monumentenlijst te worden geplaatst.
De gemeente wil alleen het oorspronkelijke koetshuis beschermen en niet de aanbouw aan de achterzijde, die er in 1929 tegenaan is gebouwd. De stichting Willie Crommelin Scholten vindt, dat het pand of helemaal of helemaal niet tot monument moet worden verklaard. De Provinciale Monumentencommissie en een stedenbouwkundig Adviesbureau, dat B&W heeft geadviseerd, zijn het hier niet mee eens. Zij vinden dat koetshuis Madoera zowel stedenbouwkundig als architectonisch veel waarde heeft.
Burgemeester en wethouders vinden dat het algemeen belang in dit geval belangrijker is dan dat van de eigenaar. Komend najaar wordt door de Gemeenteraad besloten of koetshuis Madoera inderdaad op de monumentenlijst komt.

OLD INN MET BEWONERS OM TAFEL

John Teunissen en Erna Koning gaan eind augustus in gesprek met een aantal centrumbewoners, de politie en de gemeente. Onderwerp van gesprek zal de overlast, met name in het weekend, zijn. Al een tijd lang wordt geklaagd over vernielingen, vechtpartijen, geluidsoverlast e.d. De eigenaars van de Old Inn hebben al vaker gezegd er alles aan te willen doen om de genoemde problemen op te lossen. De heer v.d. Vuurst van het CDA opperde het idee ook de bewoners uit de aanloopstraten naar het centrum toe voor dit gesprek uit te nodigen, omdat zij overlast ondervinden van het komende en gaande uitgaanspubliek. Dit idee zal in de overweging worden meegenomen.
Ans van Egdom ans@a-net.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie