Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

7 juli 2000

Twee jongens beroofd van geld en pinpasjes
SCHIEDAM -- Donderdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur werden een 15-jarige en een 17-jarige Schiedammer op het Bachplein beroofd van hun geld en pinpasjes. De twee hadden aan twee hen onbekende jongens de weg gevraagd naar een pinautomaat, toen ze vervolgens door deze twee jongens bedreigd werden. De Schiedammers moesten hun geld en pinpas afgeven en moesten hun pincode noemen. Uit onderzoek is gebleken dat de daders met de pasjes van hun slachtoffers geld hebben opgenomen.
De daders zijn twee negroïde mannen van tussen de 16 en 18 jaar oud, beide zijn tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en ze verplaatsten zich per fiets. Beide mannen droegen bovendien een doek om hun hoofd geknoopt.
De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.
Brand
SCHIEDAM -- Donderdagochtend bleek dat onbekenden hadden geprobeerd brand te stichten op een treinviaduct in aanbouw langs rijksweg A4. Vermoedelijk door de regenval is het vuur gedoofd, waardoor brand voorkomen werd.

Inbreker overlopen
SCHIEDAM -- Donderdagochtend omstreeks half tien probeerde een nog onbekende man in te breken in een woning aan de Stadhouderskade. De bewoonster van het pand, die gewoon thuis was, trof de man aan in een slaapkamer, waarop de man er vandoor ging. De man is vermoedelijk binnengekomen via een openstaand raam. Het betreft een blanke man van rond de 40 jaar, met een normaal postuur en rossig haar. De politie van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.
Woninginbraken
SCHIEDAM -- Tussen donderdagochtend 07.00 uur en vrijdagochtend 06.45 uur werd ingebroken in twee panden in de Hoofdstraat. Uit het ene pand werd geld weggenomen, terwijl van het andere pand nog niet bekend is of er iets is weggenomen.
Donderdagmiddag werd tussen 14.15 uur en 14.45 uur ingebroken in een woning aan de Johan de Wittsingel. Uit de woning is niks weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie