Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport integraal beleid voor restauratie en onderhoud

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief OCW rapportage restauratie en onderhoud

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Zoetermeer, 7 juli 2000

Tijdens het Algemeen Overleg over de monumentenzorg van 23 maart 2000 is onder meer gesproken over de ontwikkeling van een integraal beleid voor restauratie en onderhoud. Nu we al een eind op streek zijn met het inlopen van de restauratieachterstanden, wordt algemeen de noodzaak gevoeld de instandhoudingopgave opnieuw te definiëren. Hierbij moet het accent komen te liggen op het onderhoud en dient de monumenteigenaar centraal te staan. Ik constateerde toen dat de Kamer mij op dit punt steunt in mijn streven naar klantvriendelijkheid en deregulering.

Tijdens dit overleg maakte ik melding van een lopend onderzoek onder eigenaren naar de factoren die een rol spelen bij de instandhouding van monumenten. Ik sprak de verwachting uit dat deze studie voor de zomer zou zijn afgerond. Bij deze bied ik u het onderzoeksrapport aan. Na de zomer zal ik hierop terugkomen en u schriftelijk nader informeren over de contouren van een nieuw integraal instandhoudingbeleid.

De Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen,

Dr. F. van der Ploeg.
Bijlage is niet elektronisch beschikbaar

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie