Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgisch-Nederlands eskader terug uit Verre Oosten

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: PERSMEDEDELING

Het Belgisch-Nederlands eskader (Fairwind 2000) keert morgen (vrijdag 7 juli) terug van een vier maanden durende reis naar het Verre Oosten. Het eskader, dat bestaat uit de fregatten Hr.Ms. De Ruyter, Hr.Ms. Witte de With en Hr.Ms. Van Nes, het Belgisch fregat BNS Wandelaar en het bevoorradingsschip Hr.Ms. Amsterdam, heeft de afgelopen maanden o.a. steden in Japan, Korea, de Filipijnen en Indonesië aangedaan.
Een van de hoogtepunten gedurende de reis was het bezoek aan Nagasaki, waar de 400-jaar durende relatie tussen Nederland en Japan werd herdacht. Ook het Nederlandse bedrijfsleven kon zich met medewerking van de Economische Voorlichtingsdienst presenteren in Japan. Het eskader heeft na het havenbezoek aan Soerabaja (25-28 mei) assistentie verleend na de grote aardbeving, waarbij het westen van Sumatra zwaar werd getroffen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie