Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg: Arbeidskrapte bestrijden met innovatie

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

Arbeidskrapte bestrijden met innovatie

Gaten in het personeelsbestand hoeven niet per se te leiden tot concurrentieverzwakking of productieverlies. Volgens provincie Limburg-gedeputeerde Jan Tindemans moeten "we ons niet overgeven aan doemdenken". Hij zei dit bij de presentatie van 'Limburg in Beeld', het sociaal-economisch rapport 2000 van onderzoeksbureau ETIL. Daarin komt naar voren dat de krapte op de arbeidsmarkt niet van tijdelijke aard zal blijken te zijn. Dit komt door tendensen als vergroening en vergrijzing, maar ook door het feit dat vooral de grotere bedrijven in Limburg hun betrokkenheid bij de regio verliezen, alsmede door de afnemende groei van de beroepsbevolking. "De arbeidsdeelneming moet worden opgepept," zei ETIL-directeur Hans Kasper, "met name onder de 40 duizend, moeilijk bemiddelbare Limburgse werklozen.

Tegelijkertijd moeten we creatief omgaan met de krapte." Tindemans refereerde aan de hoofdlijnen van het provinciaal beleid dat in dit verband inzet op innovatie. "Zoals eerst bleek dat mechanisatie noch automatisering tot massale werkloosheid leidde, hoeven we evenmin terug te schrikken voor de demografische en digitale ontwikkelingen in onze tijd. Innovatie kan ervoor zorgen dat we zo dadelijk met minder mensen meer produceren. Niet alleen in de industrie. Je ziet deze ontwikkeling bijvoorbeeld bovendien in de zorg. Ook daar ontstaan allerlei technieken waarmee ondanks 'minder handen aan het bed' de zorgverlening toch verbetert."

Redactie Kamerkrant Zuid-Limburg

7-7-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie