Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag investeert 100 miljoen in herstel stad

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Gemeente investeert 100 miljoen in herstel van de stad


De gemeenteraad is accoord met de extra investering van 100 miljoen gulden om de stad krachtiger te maken. Dit bedrag is beschikbaar door incidentele meevallers, met name als gevolg van de verkoop van EZH-aandelen en meer inkomsten uit het Gemeentefonds.

De gemeente trekt 24,5 miljoen uit voor de herontwikkeling van Laakhaven-West/Petroleumhaven. Dat levert meer ruimte op voor bedrijvigheid wat goed is voor de werkgelegenheid. Daarnaast stelt de gemeente 9 miljoen beschikbaar om de positie van het Nederlands Congres Centrum in een markt met felle concurrentie krachtiger te maken.

Om het cultuuraanbod te behouden en te versterken zijn verbouwingen, verhuizingen en herinrichtingen nodig. Daarvoor is 13 miljoen beschikbaar gesteld. Na de zomer krijgt de raad hiervoor een voorstel. Het gaat met name om het voormalige pand van de openbare bibliotheek aan de Bilderdijkstraat (theaterschool Rabarber/amateurkunst), 't Paard, het Museon, het Haags Historisch Museum en een mogelijk nieuwe locatie voor Stroom hcbk.

Voor het onderhouden en opknappen van straten en pleinen wordt circa 12 miljoen extra uitgetrokken, onder andere voor de openbare ruimte in met name het Beatrixkwartier, Lange Voorhout, Varkensmarkt en Schedeldoekshaven. Daarnaast is er 2,7 miljoen om nog dit jaar 9 bewaakte fietsenstallingen te plaatsen en 2 fietspaden op te knappen en veiliger te maken. Omdat meer groen in de wijken de leefbaarheid vergroot, is daarvoor 2,4 miljoen bestemd. Voorts is er 2,6 miljoen beschikbaar voor het aanleggen van extra sportvelden met wedstrijd-trainingsvelden (wetra-velden).

Vooral door geldgebrek heeft het onderwijs onvoldoende kunnen inspelen op de snelle ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. De gemeente trekt daarvoor nu 10 miljoen uit. Ruim 1 miljoen is bestemd voor het Lokaal van de Toekomst, een expertisecentrum voor docenten; 2 miljoen voor 2 mediacentra en 1,8 miljoen om aan het Hobbemaplein een blibliotheek/telematicacentrum op de begane grond te koppelen aan een educatiecentrum.

Voor jongeren komen er de komende vier jaar 55 nieuwe speelplekken, 61 speelplekken worden opgeknapt en er komen nieuwe speeltoestellen bij. Hiervoor wordt 10 miljoen uitgetrokken. Het ontwikkelen van woon-zorgcomplexen voor ouderen en gehandicapten en het aanbieden van ondersteuning bevordert hun zelfstandigheid. Voor een proef Woonzorgcombinatie is er 5 miljoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie