Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwangerschapsverlof telt niet meer mee voor wachttijd WAO

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: PERIODE VAN ZWANGERSCHAPSVERLOF TELT NIET LANGER

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Persbericht Ministerraad
7 juli 2000

PERIODE VAN ZWANGERSCHAPSVERLOF TELT NIET LANGER MEE VOOR WACHTTIJD

WAO

Voor vrouwen die in de periode rondom het zwangerschaps- en bevallingsverlof ziek worden, wordt de verlofperiode (16 weken) straks niet meer meegeteld voor de wachttijd (52 weken) voor de arbeidsongeschiktheidsregelingen. Dit blijkt uit de nota van wijziging Invoeringswet arbeid en zorg van staatssecretaris Verstand, waarmee de ministerraad akkoord is gegaan.

Volgens het geldend recht worden perioden waarin de vrouw ziekengeld heeft ontvangen in verband met het zwangerschaps- en bevallingsverlof meegeteld voor de wachttijd van de WAO en de WAO-conforme regelingen. In het voorstel voor de Wet arbeid en zorg wordt het recht op uitkering tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof uit de Ziektewet gehaald en omgezet in een specifiek recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof met een daaraan verbonden uitkeringsrecht.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de nota van wijziging voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van de nota van wijziging en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 07.07.2000


07 jul 00 17:10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie