Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asbest-verwijderingsbesluit gewijzigd

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD: ASBEST-VERWIJDERINGSBESLUIT GEWIJZIGD...........

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Persbericht Ministerraad
7 juli 2000

ASBEST-VERWIJDERINGSBESLUIT GEWIJZIGD

De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerp Asbest-verwijderingsbesluit. Het ontwerp bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van vigerende regels. Zo worden alle werkzaamheden ter verwijdering van asbest wettelijk geregeld. Het aantal uitzonderingen op de wettelijke plicht om de aanwezigheid van asbest vooraf te inventariseren, wordt minder. De minister van VROM krijgt meer grip op de certificatie-instellingen en gecertificeerde bedrijven. De meldingsplicht van burgers aan B&W, bij het zelf verwijderen van bepaalde asbesthoudende materialen uit bouwwerken, wordt vervangen door algemene regels voor particulieren.
Dit zijn de belangrijkste wijzigingen van het ontwerpbesluit dat binnenkort in de Nederlandse Staatscourant zal worden gepubliceerd. Het besluit zal in de loop van 2001 in werking treden.
RVD, 07.07.2000


07 jul 00 17:10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie