Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksarchiefinspectie naar ministerie van OCenW

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE OCW

MINOCW:rijksarchiefinspectie naar ministerie van ocenw

07 juli 2000

Persbericht 90

RIJKSARCHIEFINSPECTIE NAAR MINISTERIE VAN OCENW

De Rijksarchiefinspectie gaat onder het bestuursdepartement van het ministerie van OCenW vallen. De inspectie maakt op dit moment nog deel uit van de rijksarchiefdienst. Hiertoe wordt de Archiefwet gewijzigd. Met deze wetswijziging krijgt de inspectie een zelfstandige en onafhankelijke positie ten opzichte van de Rijksarchiefdienst. Dit heeft het kabinet vandaag besloten op voorstel van staatssecretaris voor cultuur, dr. F. van der Ploeg.

In 1996 werd het toezicht op het beheer van de archieven van het Rijk en de Hoge Colleges van Staat in een apart organisatieonderdeel van de Rijksarchiefdienst ondergebracht: de Rijksarchiefinspectie. Dit is bij nader inzien niet voldoende om de onafhankelijke positie van de inspectie te verzekeren.
Met deze wetswijziging wordt aangesloten bij de opvatting van de Algemene Rekenkamer om toezichthoudende functies gescheiden te houden van beleid, regelgeving, uitvoering en advies.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie