Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteitsbeloning in CAO publieke omroep

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Kwaliteitsbeloning in CAO publieke omroep
FNV Voorlichting - (publieksinfo@fnv.nl)

Journalistenvakbond NVJ heeft een nieuw begrip gelanceerd: kwaliteitsbeloning. Het staat in de vernieuwde CAO voor de publieke omroep.

De medewerkers bij de publieke omroep krijgen per 1 april dit jaar 3,5 procent salarisverhoging en op 1 april volgend jaar nog 0,5 procent. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 15 maanden. Bovendien worden de periodieken bij normaal functioneren verhoogd van 2 naar 2,75 procent. Dit is wel gekoppeld aan invoering van variabele beloning. Wie slecht presteert krijgt geen periodiek. Wie zeer goed functioneert kan dat jaar 4 procent in zijn schaal omhoog gaan. Journalistenbond NVJ is tevreden met deze ‘kwaliteitsbeloning', omdat hiermee beloning van journalistieke kwaliteit eindelijk mogelijk wordt. Risico op misbruik door de werkgever is ingeperkt, omdat minimaal tachtig procent van het personeel normaal tot goed beoordeeld moet worden. En aan uitschieters naar boven en beneden is een maximum gesteld van tien procent. Verder omvat het nieuwe principe-akkoord meer geld voor kinderopvang, een betere financiële positie van negenmaands-contracters en een erkenning van de persoonlijkheidsrechten van journalisten.

7 juli 2000

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op www.fnv.nl/nieuws.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie