Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-07-2000 2e Persbericht van vrijdag 7 juli 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraak in café
Vrijdagmorgen rond 6.00 uur zijn op de Leenderweg in Eindhoven een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee zaten in een Belgische auto waarvan het contactslot was doorverbonden. De twee worden er ook van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een café aan de Geldropseweg in Eindhoven. Daar werd een ruit vernield. Er was een speelautomaat opengebroken en de spaarkas was van de muur gerukt. De eigenaar van het café mist geen spullen. Het duo is ingesloten. De aangetroffen auto is vermoedelijk gestolen maar nog niet gemeld bij de Belgische politie.

Eindhoven: Drugs
Donderdagavond om 19.00 uur zijn op de Urkhovenseweg een 35-jarige en een 27-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Tijdens een controle ontdekten agenten dat de twee in het bezit waren van 12,5 gram cocaïne, een weegschaal en enkele duizenden guldens. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.
Eindhoven: Hennepkwekerij
De politie heeft donderdagavond rond 23.00 uur in een woning aan de Buijs Ballotstraat een hennepkwekerij met 280 planten ontdekt. De kwekerij die op de zolder was gehuisvest is ontmanteld en tegen de eigenaar van het pand, een 29-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Getuigen gezocht
Vrijdagmorgen heeft een 42-jarige man uit Geldrop aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer liep woensdag 5 juli rond 14.20 uur, op het Bezorgershof naar zijn auto om daar zijn boodschappen in te doen. Op een elektriciteitskastje in de buurt zat een donkere man van ongeveer 25 jaar. Die man droeg een rood overhemd. Bij deze man kwam en blonde jongen staan. Toen het slachtoffer zijn auto wilde openen werd hij met een bos sleutels met een ketting hard op zijn hoofd geslagen. De dader raakte hem enkele malen op het lichaam maar het slachtoffer bleef staan. Hij zag nog juist dat de dader, die man die op het elektriciteitskastje had gezeten, weg liep in de richting van de Korte Kerkstraat. De politie van Geldrop die de zaak onderzoekt vraagt eventuele getuigen zich bij haar te melden. Tel. 040 2331100.
Eindhoven: Drugszaak
Vrijdagmorgen om 09.53 uur is een 16-jarige Eindhovenaar, in zijn woning in het stadsdeel Eindhoven Woensel Noord, aangehouden. De jongeman was in het bezit van 444 xtc-pillen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hij is inverzekering gesteld en zal maandag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie. De pillen zijn inbeslaggenomen.

Aarle-Rixtel: Diefstal c.q. vernieling beeld
In het kapelletje aan de Bosscheweg is vanmorgen tussen 09.45 uur en 10.30 uur een inbraak gepleegd. De schrijn werd vernield en het beeld van Onze Lieve Vrouw Zetel der Wijsheid met kindje, is van de sokkel getrokken en weggenomen. De politie verzoekt getuigen van deze brutale diefstal contact op te nemen met de Politie Gemert Laarbeek tel. nr. 0492-391200.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Een 35-jarige Eindhovenaar is vrijdagmorgen om 11.00 uur op de Dr. Cuyperslaan aangehouden. De man, een bekende van de politie, wordt verdacht van diefstal van een kluis. Deze kluis werd achter in de auto van de verdachte aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De auto met de kluis is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Nuenen: Aanhouding na poging tot doodslag
Op de Jonker Florislaan is vanmiddag om 14.20 uur een 32-jarige inwoner van Nuenen aangehouden. De man had kort ervoor, in een horecazaak op de Tongelresestraat in Eindhoven, getracht een ruzie met de nieuwe vriend van zijn ex vrouw, te beslechten met een samoeraizwaard. Hierbij werd een 29-jarige Eindhovenaar licht gewond aan zijn hand. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het zwaard is inbeslaggenomen.
Veldhoven: Snelheidscontrole
Vanmorgen is er tussen 09.30 uur en 11.00 uur op de Run een snelheidscontrole gehouden. Van de 515 gecontroleerde voertuigen reden er 68 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie