Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief LNV regeringsstandpunt indicatoren milieuaspecten

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief LNV regeringsstandpunt inzake indicatoren
Gemaakt: 11-7-2000 tijd: 14:19


1

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij


7 juli 2000

Hierbij wil ik ingaan op het verzoek het regeringsstandpunt toe te lichten inzake de mededeling van de Commissie aan de Raad en het Europees Parlement over indicatoren voor de integratie van milieuaspecten in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, als beschreven in fiche nummer 2 van Kamerstuk 22112. Dit verzoek is gedaan door de heer Geluk tijdens het Europa Overleg Landbouwraden van 11 mei jl.

De mededeling betreft informatie over het belang dat de Commissie hecht aan het ontwikkelen van (een set van) adequate agromilieu-indicatoren. Doel is om met behulp van een transparante en uniforme wijze van monitoren, inzicht te krijgen in de voortgang van duurzame ontwikkeling in de landbouw. Met deze mededeling geeft de Commissie gevolg aan het verzoek van de Europese Raad van Cardiff (juni 1998) om een versterkte integratie van het milieubeleid in sectorbeleid.

Nederland verwelkomt deze mededeling en onderschrijft de lijn van de ontwikkeling van indicatoren. Nederland heeft belang bij een goede set milieu-indicatoren zodat de besluit-vorming en uitvoering van regelgeving op het gebied van integratie van milieuaspecten in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid op basis van goede en volledige gegevens plaats kan vinden. Zodra een meer concrete uitwerking van het Commissievoorstel heeft plaats-gevonden, zal ik u hierover nader berichten.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER

EN VISSERIJ,

mr. L.J. Brinkhorst

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie