Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Oproep getuigen steekpartij Zeist

ZEIST Op woensdag 5 juli werd rond 23.15 uur een 19-jarige man uit Odijk op de Jagerssingel ter hoogte van de verkeerslichten zonder reden op het fietspad neergestoken. De jongen op de fiets werd aangesproken door een onbekende man die hem de weg vroeg. Het slachtoffer wist dit niet te vertellen en werd plotseling door de man in de borst gestoken.Vervolgens rende de verdachte hard weg en rende linksaf de Woudenbergseweg in.

Door de politie werd gezocht in de omgeving van de steekpartij maar trof geen verdachte aan. De jongen is naar het ziekenhuis in Zeist vervoerd. Na behandeling mocht de jongen weer naar huis.

Signalement dader:
Een negroïde man van ongeveer 25 jaar. Lengte tussen 1.70 1.75m. Hij sprak met een verwijfde stem met Surinaams accent. De man had een mager gezicht en slank postuur. Hij had opvallend grote ogen. De man was gekleed in lange zwart lederen jas die tot over de knieën hing. Voorts droeg hij een stoffen ijsmuts die op de punt was voorzien van franjes. Het slachtoffer kreeg de indruk dat de man onder invloed van drugs was.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van de steekpartij of mensen die meer informatie hierover hebben: tel. 030-6938888.

Verdachte inbraak aangehouden

ZEIST Vannacht is een 19-jarige man uit Zeist aangehouden op de kruising Hoog Kanje-Gr. Janlaan op verdenking van poging inbraak in een winkel aan Hoog Kanje. De politie ontving de melding van dat een getuige twee mannen in de winkel zag inbreken. Vervolgens reed de politie richting de winkel en omsingelde deze. Hier bleken de daders al weggerend. Na wat rondrijden, troffen de agenten de 19-jarige verdachte aan, die voldeed aan het signalement.

Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar bureau voor nader verhoor. De andere verdachte is niet meer aangetroffen. De inbraak is bij een poging gebleven. Er zijn geen goederen weggenomen.

Actie preventieproject Niets erin...Niets eruit!

DE BILT In het kader van het preventieproject tegen inbraak in de auto Niets erinNiets eruit! Heeft de politie rondom de Holle Bilt 50 personenwagens van een actieblaadje voorzien. Hierop werd kenbaar gemaakt of de auto danwel goed of niet goed was achtergelaten. Een auto bleek niet te zijn afgesloten en bij 14 wagens bleek zichtbaar dat er waardevolle goederen in de auto lagen. De betrokkenen werden middels deze preventiebon hierop geattendeerd. De politie hoopt met de actie de bewustwording van de gevaren van het achterlaten van dure goederen bij autobezitters te vergroten.

Gevaarlijke verkeersovertreder staande gehouden

DEN DOLDER Gisterochtend heeft de politie een 39-jarige man uit Blaricum staande gehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De surveillerende agenten werden op de Dolderseweg met flinke snelheid door de man ingehaald. Hij reed vervolgens 3 x over doorgetrokken streep om in te halen. Sorteerde bij de Van Ostadelaan links voor om vervolgens rechtdoor en door rood te rijden en herhaalde dit bij de Amersfoortseweg.

De man wilde doorrijden, maar toen stonden de agenten voor zijn auto. De man had gereden met snelheden van 120 km/u en met een hand aan het stuur, terwijl de man druk aan het telefoneren was. Ook had de man geen rijbewijs bij zich. Hij verklaarde haast te hebben om een congres bij te wonen. De man zal voor alle feiten een proces-verbaal ontvangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie