Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ernst & Young: nieuwe exportsubsidieregeling scheepsbouw

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuws
Belastingadviseurs
Nieuwe exportsubsidieregeling scheepsbouw

Sinds begin juni van dit jaar is een nieuwe generieke exportsubsidieregeling voor de scheepsbouwsector van kracht geworden. Achtergrond voor het invoeren van deze nieuwe regeling zijn verstoorde concurrentieverhoudingen. Dit is een gevolg van buitenlandse subsidieregimes.

Staatssecretaris Ybema van Economische Zaken vond het dan ook de hoogste tijd om het huidige instrumentarium wijzigen zodat de Nederlandse scheepsbouwsector beter in staat wordt gesteld om de internationale concurrentiestrijd aan te gaan.

Hoogte subsidie
Concreet houdt dit in dat bestaande faciliteiten Rente Overbruggings Faciliteit (ROF) en het instrument van lichte matching zijn vervangen door een nieuwe faciliteit. Op basis van deze nieuwe faciliteit kan aan exporteurs een subsidie van 3,5% (met een maximum subsidie van 5 miljoen) van het orderbedrag worden verleend. Voordeel hierbij is dat niet hoeft te worden bewezen dat buitenlandse concurrenten een exportsubsidie ontvangen.

Indien een exporteur gebruik maakt van de nieuwe faciliteit kan deze daarnaast tevens een beroep doen op het Besluit subsidies zeescheepsnieuwbouw 1994. Hierbij moeten echter wel de Europese cumulatiebeperkingen in acht te worden genomen, dit komt neer op een subsidiepercentage van maximaal negen, voor projecten met een waarde van meer dan 10 miljoen Euro. Indien de orderwaarde lager dan dit bedrag is, bedraagt het subsidiepercentage maximaal 4,5.

Aanvraag
Om op korte termijn resultaten te boeken, worden orders binnen acht weken na subsidieverlening afgesloten. Ook is er een maximum termijn waarbinnen orders moeten zijn uitgevoerd. Deze bedraagt 2 jaar voor projecten met een orderbedrag van 50 miljoen en 3 jaar voor projecten met een hoger orderbedrag. Aanvragen moeten worden ingediend bij Senter, Den Haag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de Adviesgroep Subsidies van Ernst & Young Belastingadviseurs., telefoonnummer (010) 407 22 56.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie