Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerwijzer gemeente Leiden op Internet

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Parkeerwijzer op Internet

Parkeerplaats zoeken met de muis

MILIEU EN BEHEER - Parkeren in Leiden. Je kunt er alles over te weten komen met één simpele muisklik. Sinds afgelopen maandag staat de gemeentelijke Parkeerwijzer op Internet: parkeren.leiden.nl.

Wie bijvoorbeeld naar de tentoonstelling 'De kleren van Toetanchamon' in de Pieterskerk wil, kan op Internet uitzoeken waar de dichtstbijzijnde parkeerplaats is. Er zijn twee manieren om een plekje te vinden. Of de Internetgebruiker gaat rechtstreeks naar de Parkeerwijzer, óf hij maakt gebruik van de links op de informatiesite van Leiden Promotie VVV (www.leiden.nl). Op deze site staan bij informatie over tentoonstellingen en evenementen twee P-tjes. Wie de P-tjes aanklikt surft automatisch naar de Parkeerwijzer. Het ene P-tje levert een parkeertip op, het andere een plattegrond met alle parkeerplaatsen en -garages in de stad. Het is de bedoeling dat in de toekomst steeds meer musea, horecabedrijven en winkels op de site van de VVV links krijgen naar de Parkeerwijzer.

Kraskaarten en vergunningen
De Parkeerwijzer geeft informatie over alles wat met parkeren te maken heeft. Van bezoekerskraskaart tot bedrijfsparkeervergunning: alles staat erop. Ook de nieuwe parkeerregels, die sinds 1 juli van kracht zijn, kan de Internetgebruiker in alle rust nog eens nalezen. Leiden is samen met Amsterdam een van de eerste gemeenten in Nederland met een dergelijke site. De site is ontwikkeld door Leiden Promotie VVV in samenwerking met de gemeente. Wethouder Melanie Schultz van Haegen (parkeren) opende de Parkeerwijzer afgelopen maandag in het Digitaal Lokaal van de centrale bibliotheek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie