Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie CBL op onderzoek Consumentenbond gif op aardbeien

Datum nieuwsfeit: 07-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
REACTIE CBL OP HET ONDERZOEK VAN CONSUMENTENBOND EN MILIEU-ORGANISATIES GEBRUIK BESTRIJDINGSMIDDELEN OP AARDBEIEN

Leidschendam, 7 juli 2000

Supermarkten, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, delen de conclusie van de Milieu-organisaties en de Consumentenbond dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen omlaag moet.

Het CBL heeft onlangs al met deze organisaties plannen besproken om het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Op dit moment worden door de overheid nog 9 "onmisbare" bestrijdingsmiddelen gedoogd. Het CBL wil samen met de Consumentenbond, de Stichting Natuur en Milieu en LTO-Nederland deze middelen uit gaan faseren.

Naar aanleiding van het onderzoek zullen de supermarkten hun leveranciers instructies geven om strenger op de aanwezigheid van residuen van bestrijdingsmiddelen op aardbeien te controleren. Vooral aardbeien die uit België komen, zullen strenger worden gecontroleerd omdat daar volgens het onderzoek soms middelen op zitten die in Nederland niet zijn toegestaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sija de Jong, Beleidsmedewerker Consument en Kwaliteit van het CBL, tel. 070-3376200.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie